Jämsänjoki kuntoon

Vesi on elämisen jatkuvuustekijä. Mutta se on myös muun tarpeen tarvetekijä. Suomi on runsaitten vesistöjen varasto. Vettä on pohjavesistöjen näkymättömissä sekä näkyvissä monenmoiseen harrastukseen ja tarpeeseen.

Laivureiden Jämsänjoki-ajatuksista (Ksml 7.7.) palautui mieleeni valtuustoaloitteeni Jämsänjoen täydellisestä kunnostamisesta. Se kävisi nykytiedon ja -taidoin hyvin päinsä vieläkin, jos tahtoa ja kunnostushaluja olisi. EU:lta voisi anoa rahaa kustannuksiin.

Joki saataisiin vieläkin virkistyskäyttöön ja laivureiden ongelmat eli vedenalaiset karit poistamalla turvalliseksi vesiliikenteelle ruoppaamalla se sellaiseen luonnontilaan, jossa se oli ennen kuin teollisuus alkoi maatalouden ohella sitä liata.

Pohjaveden suojelemiseksi teimme ilman EU:ta onnistuneen osuutemme, mutta nyt viimein olisi myös virkistyskäyttövesien parantamisen aika. Liian kauan on nukuttu jämsäläisunta sen toteuttamiseksi. Olisi jo aika herätä ajattelemaan tulevaisuuttakin.

Aluksi ei muuta kuin palaveri pystyyn laivureitten kanssa heidän huolenaiheistaan. Sillä perusteella aikataulu operaatiolle ja EU-rahojen anomukset sisään. Homma on hanskassa.

MAUNO SUOKAS Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

Ilmastonmuutos saadaan vielä kuriin yhteisvoimin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.