Jämsänjoki kuntoon

Vesi on elämisen jatkuvuustekijä. Mutta se on myös muun tarpeen tarvetekijä. Suomi on runsaitten vesistöjen varasto. Vettä on pohjavesistöjen näkymättömissä sekä näkyvissä monenmoiseen harrastukseen ja tarpeeseen.

Laivureiden Jämsänjoki-ajatuksista (Ksml 7.7.) palautui mieleeni valtuustoaloitteeni Jämsänjoen täydellisestä kunnostamisesta. Se kävisi nykytiedon ja -taidoin hyvin päinsä vieläkin, jos tahtoa ja kunnostushaluja olisi. EU:lta voisi anoa rahaa kustannuksiin.

Joki saataisiin vieläkin virkistyskäyttöön ja laivureiden ongelmat eli vedenalaiset karit poistamalla turvalliseksi vesiliikenteelle ruoppaamalla se sellaiseen luonnontilaan, jossa se oli ennen kuin teollisuus alkoi maatalouden ohella sitä liata.

Pohjaveden suojelemiseksi teimme ilman EU:ta onnistuneen osuutemme, mutta nyt viimein olisi myös virkistyskäyttövesien parantamisen aika. Liian kauan on nukuttu jämsäläisunta sen toteuttamiseksi. Olisi jo aika herätä ajattelemaan tulevaisuuttakin.

Aluksi ei muuta kuin palaveri pystyyn laivureitten kanssa heidän huolenaiheistaan. Sillä perusteella aikataulu operaatiolle ja EU-rahojen anomukset sisään. Homma on hanskassa.

MAUNO SUOKAS Jämsä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 25.5.

Koulussa huomio perustaitoihin

Alle 18-vuotiaan työllistäminen on vastuullinen teko

Hallitusohjelmaan kansallinen talous- taidon ohjelma

Sain hyvää palvelua

Suomen puolesta Euroopan unionissa

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Haittaan liittyy uhka

Pidetään seurakunnassa syli avoimena partiolaisille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.