Järjetön auton kavennus

Järjetön auton kavennus

Kenen järki on sanellut EU:ssa, että rekka-autoja pitää kaventaa 5 cm? Eihän tämä ole kuin ammattikunnan kiusaamista.

Kun moottoritiellä on autoa kohti tilaa reilusti, noin kolme metriä yli auton leveyden, niin mitä se merkitsee, jos autoa kavennetaan vain 5 cm?

Eihän tämä ole kuin joutavaa kiusantekoa. Aikaa tähän kaventamiseen menee varmasti enemmän kuin että tehtäisiin aivan uusi auton runko laitoineen. En ole sen paremmin asiantuntija mutta ainakin minun ajatteluni sanoo näin.

EU:ssa tehdään paljon typeriä päätöksiä, mutta kyllä tämä rekka-autojen kavennus on niitä kaikista typerimpiä.

MARTTI NIKONEN Jyväskylä, Vesanka

Olot sikaloissa järkyttävät

Oikeutta Eläimille -yhdistyksen kuvamateriaali suomalaisista sikaloista on todella järkyttävää katsottavaa. Irtipurtuja häntiä, ulosteen tahrimia sikoja, kituvia eläimiä ja elävien sikojen seassa lojuvia mädäntyneitä raatoja. Mitä nämä videot kertovat suomalaisen eläintuotannon arjesta?

Äärimmilleen viety tehotuotantoajattelu ei jätä eläimen hyvinvoinnille sijaa. Ei ole ihme, ettei tarkastuksissa löydykään laiminlyöntejä tai rikkomuksia, sillä karut olot tiloilla ovat täysin lainmukaisia: emakkoja saa pitää kääntymisen estävissä häkeissä ja satakiloiseksi kasvavalle sialle on ahtaassa karsinassa varattu tilaa 0,65 neliötä.

Jokainen voi miettiä vaikkapa makuuhuoneensa pinta-alaa ja suhteuttaa sen sian elämään. Yksittäisen kuluttajan on aika reagoida. Todellinen eläinten ystävä jättää sian ja muidenkin eläinten lihan syömättä, niin jouluna kuin muulloinkin.

ULLA KANNISTO opiskelija Jyväskylä

Kannonkosken oikea päätös

Kannonkosken päätäjät ovat äänensä ansaineet. Hyvä päätös kouluasiassa. Meillä Kannonkoskella on asiansa osaava kunnanjohtaja. En ole hänestä soraääniä kuullut.

USKO LEPPÄNEN teuraseläin liikennötsijä Kannonkoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.