JE on erinomainen yhtiö

Keskisuomalaisen pääkirjoituksessa 7.6. väitettiin Jyväskylän Energia Oy:n (JE) olevan kaupungille ”riski ja riippa”. Rankka väite, jota on pakko oikaista.

JE on tulouttanut kaupungille olemassaolonsa aikana vuodesta 1997 lähtien yhteensä noin 200 miljoonaa euroa. Vuodesta 2009 vuoteen 2013 yhtiö tuloutti kaupungille vuosittain 16,5 miljoonaa euroa eli lähes veroprosentin verran. Tänä vuonna tuloutus on 12,5 miljoonaa ja ensi vuonna suunniteltujen muutosten jälkeenkin vielä 8,9 miljoonaa euroa. Yksinkertaistettuna: pari tällaista ”riippaa” lisää ja kaupunki olisi velaton.

JE on erinomaisesti johdettu yhtiö, jonka henkilöstö on ammattitaitoista ja sitoutunutta. Ilman tuloutusta yhtiö olisi tehnyt jokaisena toimintavuotenaan positiivisen tuloksen. JE:n toiminnan varmuus, laatu ja kustannustehokkuus ovat tutkitusti hyvää suomalaista tasoa. Veden hinnoittelussa JE on Suomen kalleimpia, koska yhtiössä on lähdetty kuromaan kiinni saneerausvelkaa. Sähkön siirron hinta sen sijaan on suurten kaupunkien alhaisimpia, kaukolämmön keskitasoa.

JE on ollut useana vuonna kaupunkien energiayhtiöistä suurin yksittäinen energiapuun käyttäjä Suomessa. Sen polttoaineista noin 90 prosenttia on kotimaista. Polttoainekaupalla ja suosimalla hankintalainsäädännön sallimissa puitteissa paikallisia yrityksiä, JE tarjoaa työ-, kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia kymmenille keskisuomalaisille yrityksille. Kaupungille JE on strategista omistusta, josta emme aio luopua.

Timo Koivisto

kaupunginjohtaja

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Tekeekö seksuaalikasvatus nuorista helppoja uhreja?

Tulevaisuuden hoiva

Ei auta pelkkä raha ja mitoitus

Numerot kertovat aina ihmisistä, kokoomus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.