JYP Junioreissa ei ole salailtu mitään

Yksipuolisen informaation vuoksi Keskisuomalaisen (7.11.) juttuun "Valmentajan rattijuopumusta pimitettiin yli yhdeksän kuukautta" oli jäänyt valitettavia virheitä.

Otsikoinnista ja jutusta sai käsityksen, että JYP Junioreissa olisi ollut rattijuopumusta pimittäviä tahoja. JYP Juniorit ry:n puheenjohtaja Petri Kuntsi heitti jutussa myös ilkeän vihjauksen valmentajaan, jonka "epäiltiin salailleen kollegansa rattijuopumusta".

Ensinnäkin, valmentajat tai toimihenkilöt eivät ole peitelleet mitään, sillä kollegat eivät ole tienneet kyseisestä liikennelain rikkomuksesta. Jutussa ei myöskään kerrottu syytöksiä esittäneen puheenjohtajankin todenneen peittelyepäilyt aiheettomiksi. Tämä tapahtui vastuuvalmentajien ja hallituksen yhteisessä palaverissa maanantaina 31.10.

Toiseksi, otsikon väite yli yhdeksän kuukautta kestäneestä pimittämisestä vuonna 2011 on jo loogisesti mahdoton, sillä kyseinen valmentaja ei ole toiminut enää puoleen vuoteen JYP Junioreissa.

Kolmanneksi, jutussa väitettiin salailun "tulehduttaneen välejä jääkiekkoseurassa". Koska salailua ei ole ollut, on tämäkin väite perätön.

Sen sijaan meidän valmentajien ja puheenjohtajan välit ovat tulehtuneet JYP Junioreissa puheenjohtaja Petri Kuntsin mielivaltaisen johtamisen ja taitamattoman yhdistystoiminnan vuoksi.

Tapauksen käsittelyssä ei esimerkiksi kuultu lainkaan salailusta syytettyä valmentajaa. Seuran hallitus ei voi toimia tällaisella tavalla omavaltaisena tuomioistuimena.

Jääkiekon SM-liigan yrityskulttuurissa peli on raadollista ja valmentajia potkitaan pois surutta. Juniorivalmennus on kuitenkin yhdistystoimintaa ja sitä koskevat yhdistystoiminnan pelisäännöt.

Miten nuorille voi opettaa reilun pelin sääntöjä, jos edes seuran päättäjät eivät niitä noudata?

Me JYP Junioreiden valmentajat teemme suurella innolla ja ylpeydellä vapaaehtoistyötä jääkiekkojunioreidemme hyväksi. Siksi meistä valmentajista on äärimmäisen loukkaavaa se mielivaltaisuus, miten JYP Juniorien hallituksen puheenjohtaja hyllytti yhden meistä perättömien epäilyjensä perusteella.

Hyllytyskin tapahtui laittomin keinoin, sillä puheenjohtaja ei ollut yhteydessä kaikkiin hallituksen jäseniin. Jupakan toinen puoli on luettavissa JYPin B2-juniorien apuvalmentajana toimineen Ari Taskisen kertomana (IS-Veikkaaja 45/11), joten emme ruodi sitä tässä laajemmin.

Rakkaudesta jääkiekkoon palkatonta työtä tekevinä juniorivalmentajina olemme huolissamme siitä, että lajia ymmärtämättömät seurajohtajat eivät anna valmentajien tehdä pitkäjänteistä työtään nuorten parissa. Mikäli juniorivalmentajiakin - joihin kuuluvat myös nuoret valmentajalupaukset - aletaan johtoportaan taholta villisti erotella, kärsii siitä ihmisten lisäksi pian koko laji.

JYP Juniorien puheenjohtaja valitti Keskisuomalaisen haastattelussa 7.11. jupakan vahingoittaneen "JYP Juniorien mainetta". Valitettavasti tässä puheenjohtajan loihtimasta jupakasta kärsivät maineen sijaan eniten seuramme juniorit.

ARI TASKINEN, JYP B2 ja 8 muuta allekirjoittajaa vastuuvalmentajat JYP Juniorit

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lukijan kuva

Älä lopeta sanomasta kauniita

Vanhemmuuden tärkein taito on ymmärtää lasta

Joukkoliikennettä kehitettävä rohkeasti Jyväskylän seudulla

”Ratsastus on helppoa”

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.