JYP, kiitos näistä suurista tunteista

8.4: keskiviikkopeli juuri takana, Pulli ratkaisi jatkoaikavoiton Kärppiä vastaan ja voitot nyt 2–2. Tämä on sitä upeaa pienen ihmisen elämää; tunteita laidasta laitaan; Oulun rökäletappion jälkeen suuri pettymys ja tämän illan jälkeen aivan suunnaton ilo... Siksi rakastan jääkiekkoa ja JYPpiä. Mikään muu urheilu ei herätä tällaisia tunteita.

Vuodesta 1985 olen uskollisesti seurannut JYPin pelejä joko hallilla, TV:stä tai radiosta – vaikka asuin 6 vuotta välillä pois Jyväskylästä. Olen surrut tappiot ja riemuinnut voitot ja Suomen mestaruudet.

JYPin SM-liigan alkuvuosina jännitettiin, pysyykö joukkue liigassa ja nyt olemme vuosia saaneet nauttia playoffs-peleistä lähes joka vuosi.

Olette jälleen tänä vuonna hellineet fanejanne, tarjonneet suuria elämyksiä. Nuoria pelaajia on tullut rynnimällä joukkueeseen; Hännikäinen suurimpana onnistujana, älykäs ja nopea pelaaja; tahtopelaaja. Ensi vuonna onnistuu kenties joku muu?

Arvostan Marko Virtasessa ja muussa JYP-johdossa sitä, että annatte mahdollisuuksia nuorille pelaajille: omille JYPin kasvateille tai muualta tulleille, luotatte heihin, annatte vastuuta ja täällä JYPissähän heistä kasvaa miehiä.

Virtaselle oli jo osa yleisöstä antamassa potkuja alkuvuodesta ja Kari Tynikin sai osansa haukuista. Mutta he ja muu valmennus luottivat tekemiseensä ja jatkoivat uskollisesti linjaansa. Ja tässä sitä nyt ollaan, kenties menossa finaaliin – ja siitä eteenpäin – en uskalla vielä edes toivoa.

Te olette rakentaneet tämän JYPin, jonka otteista tällä kaudella on saatu nauttia. Tottahan sitä ”poikaa” tavoitellaan ja sehän on kaiken tämän illasta toiseen raatamisen tarkoitus: kultajuhlat. Mutta Suomen mestaruutta ilmankin voidaan elää. Tärkeintä on se, että te olette siinä; joukkueena, pienen Jyväskylän kova ”rautanyrkki”, joka tyrmää vastustajia huolimatta pienestä budjetistaan ja pienestä hallistaan. Arvostan teitä jokaista hyvin paljon.

Kenenkään ei tarvitse olla täydellinen, työtä on tehtävä ja kehityttävä. Kannattaa aina pyrkiä parempaan ja tulla taitavaksi omalla alallaan; virheet kuuluvat kuvioon. Kaikesta voi kuitenkin olla kiitollinen, elämä on arvaamatonta ja osaansa ei voi valita. Jatkakaa samaan malliin.

Kun nämä pelit on tahkottu tältä keväältä, te olette kesälomanne ja yhteiset hetket läheistenne kanssa ansainneet. Ja kun liiga taas syyskuulla käynnistyy, minä olen saanut myös vetää henkeä ja rauhoittua ja olen taas täysillä mukana kannustamassa teitä, samaten kun kaikki muutkin teitä rakastavat fanit.

Mutta sitä ennen: eiköhän hoideta kuitenkin se Poika Pohjoisesta tänne Jyväskylään! Kiitos JYP!

Eija Jantola

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Lyhyet

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.