Jaksamista verovirkailijoille työpaineessa

Kommentoin Ahti Vielman tärkeää kirjoitusta (KSML 29.5.) “Ruuhkat verotoimistossa järkyttivät”. Olen asiasta täysin samaa mieltä. Työntekijät tekevät parhaansa, mutta sekään ei riitä! Henkilökuntaa on vähennetty jo vuosikausia. Vaikka tietotekniikka mahdollistaa paljon asioita, niin asiakkaita henkilökohtaisesti eivät koneet palvele. Siihen tarvitaan ammatti-ihminen.

Toimipaikkoja on karsittu. Kahden ja puolen tunnin odotukseen on monilla asiakkailla vielä matka-ajat – pitkätkin. Myös työntekijöillä matkoihin voi kulua päivässä kolmekin tuntia.

Lisäksi puhelinpalvelu ontuu. Naapurin leskirouva oli saanut kirjeen verotoimistosta ja yrittänyt soittaa useasti, mutta koskaan ei vastattu. Ei varmaan ollut lähettäjän vika, ehkä hän oli puhelinjonoissa tai joissakin muissa tehtävissä, mutta naapurini oli hädissään. Hänen miehensä oli aina hoitanut veroasiat. No, ne asiat toivottavasti tuli kuntoon n. 43 vuoden Verohallinnon kokemuksella. Jaksamista entisille työtovereille.

Pirjo Jokinen

Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Taitetun indeksin oikaisu lisäisi verotuloja

Kenen käsissä Jyväskylän kaavoitus?

LyhyetRaamattuun uskovat eivät ole joko lukeneet tai ymmärtäneet sitä.Esim: 1. Moos. 19: 7–8Perustotuus: ”Ihminen olet ja tulet pysymään eliöiden ja elottoman ympäristön vaikutusverkoston osana.”

Lyhyet

Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.