Jalkapallo vaatii viisaita panostuksia

Jalkapallo on Jyväskylän, Suomen ja maailman pelatuin peli. Pelkästään Jyväskylässä on yli 4 000 jalkapallon lisenssipelaajaa, ja kesällä 2017 jalkapalloa pelataan Jyväskylässä sekä miesten että naisten puolella jälleen korkeimmalla sarjatasolla.

Suosioonsa nähden jalkapalloilun olosuhteet varsinkin suurempien ottelutapahtumien järjestämiseen ovat Jyväskylässä suorastaan ala-arvoiset verrattuna muihin samankokoisiin suomalaiskaupunkeihin. Harjun stadionin tilat ovat täysin riittämättömät kansallisen tason tapahtumien järjestämiseen.

Harjun stadionin yleisurheilun suorituspaikkoja ollaan laittamassa kuntoon kesällä 2017 ja lisäksi takasuoralle on suunniteltu uutta katsomoa.

Suunnitelmien kaltainen katsomo ei kuitenkaan palvele jalkapalloyleisöä ollenkaan. Katsomo on liian matala ja liian kaukana pelikentästä. Katsomo käytännössä palvelisi vain harvakseltaan järjestettäviä yleisurheilukilpailuja.

Lisäksi Harjun kentän luonnonnurmi rajoittaa kentän käyttöä pelitapahtumien ulkopuolella, jolloin koko stadionin käyttöaste jää matalaksi, eikä sitä voida käyttää muihin tapahtumiin.

Hippoksen suunnitelmissa jalkapallolle on kaavailtu vain jäähallin katolle tulevaa alimittaista harjoitushallia. On käsittämätöntä, että 300 miljoonan urheiluhankkeeseen ei sisällytetä jalkapallostadionia.

Jos jalkapallo päätetään Hippoksen yhteydessä marginalisoida, on jalkapallolle mietittävä vaihtoehtoista paikkaa esimerkiksi Viitaniemestä. Hippoksen rahoitusmallia voitaisiin käyttää tässäkin tapauksessa.

Huippujalkapalloilu ei pysty taloudellisesti pärjäämään nykyisissä olosuhteissa. Keskisuomalainen jalkapalloyhteisö tarvitsee ja ansaitsee oikean jalkapallostadionin.

Jussi Torro

suunnittelija, puuseppä

kuntavaaliehdokas (vas. / sit.)

Vesa Plath

läänintaiteilija

kuntavaaliehdokas (vas.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Nelostien siirto loi liikennesumpun

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Puun käyttö turvaa metsien hiilensidonnan

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.