Jo nyt sovitaan paikallisesti

Yleisimmin työpaikoilla on sovittu työajoista, palkkamalleista, työaikapankeista ja monesta muusta.

Työnantaja puoli puhuu tosiaan paikallisen sopimisen lisäämisestä ja samalla itse irtisanoo tehtyjä sopimuksia. Itsekin olen ollut sopijaosapuolena monenlaisissa sopimuksissa.

Aikoinaan piti päästä kuukausipalkalle ja tätä vastustimme aluksi kovasti, sitten se osoittautui hyväksi. Työnantaja kuitenkin päätti sanoa sopimuksen irti ja neuvottelimme itsemme taas tuntipalkkaisiksi. Että näinkin sopiminen pelaa.

Koko ajan puhutaan, että paikallista sopimista pitäisi lisätä. En ymmärrä syytä tähän puheeseen. Jo nyt voi jo miltei kaikesta sopia paikallisesti, ainakin teknologiateollisuuden tes:sin alaisissa työpaikoissa.

Lähtökohtana on tietenkin paikallinen sopimus on parempi kuin voimassa oleva työehtosopimus. Sopimisen tulee sopimista, ei pakottamista. Aito hyöty tulee olla molemmille sopijapuolille.

Itse pidän paikallisista sopimusta hyvänä tapana, jos se tulee tarpeeseen ja parantaa työoloja. Kuitenkin työehtosopimus pitää olla perälautana, jonka ali ei saa sopia. Palkkaratkaisut tulee tehdä liittotasolla.

Kaikilla työpaikoilla näistä ei kuitenkaan neuvotella aidosti. Työnantaja yleensä sanoo, ettei ole palkanmaksukykyä. Lisäksi sopijaosapuolilla tulee yhtä hyvät tiedot, jonka pohjalta sopia.

Tuomo Liukkunen

taloudenhoitaja, Metalli 74

pääluottamusmies

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lasten hyvinvointi erilaistuu ja eriarvoistuu Suomessa

Outoa ja tahallista väärinymmärrystä

Suomen peruskoulun kohtalonkysymys

Lyhyet

Lyhyet

Jos historia ei opeta, se rankaisee

Missä viipyvät teot Keski-Suomelle?

Yhteinen aika vanhempien kanssa on lapsen oikeus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.