Jo nyt sovitaan paikallisesti

Yleisimmin työpaikoilla on sovittu työajoista, palkkamalleista, työaikapankeista ja monesta muusta.

Työnantaja puoli puhuu tosiaan paikallisen sopimisen lisäämisestä ja samalla itse irtisanoo tehtyjä sopimuksia. Itsekin olen ollut sopijaosapuolena monenlaisissa sopimuksissa.

Aikoinaan piti päästä kuukausipalkalle ja tätä vastustimme aluksi kovasti, sitten se osoittautui hyväksi. Työnantaja kuitenkin päätti sanoa sopimuksen irti ja neuvottelimme itsemme taas tuntipalkkaisiksi. Että näinkin sopiminen pelaa.

Koko ajan puhutaan, että paikallista sopimista pitäisi lisätä. En ymmärrä syytä tähän puheeseen. Jo nyt voi jo miltei kaikesta sopia paikallisesti, ainakin teknologiateollisuuden tes:sin alaisissa työpaikoissa.

Lähtökohtana on tietenkin paikallinen sopimus on parempi kuin voimassa oleva työehtosopimus. Sopimisen tulee sopimista, ei pakottamista. Aito hyöty tulee olla molemmille sopijapuolille.

Itse pidän paikallisista sopimusta hyvänä tapana, jos se tulee tarpeeseen ja parantaa työoloja. Kuitenkin työehtosopimus pitää olla perälautana, jonka ali ei saa sopia. Palkkaratkaisut tulee tehdä liittotasolla.

Kaikilla työpaikoilla näistä ei kuitenkaan neuvotella aidosti. Työnantaja yleensä sanoo, ettei ole palkanmaksukykyä. Lisäksi sopijaosapuolilla tulee yhtä hyvät tiedot, jonka pohjalta sopia.

Tuomo Liukkunen

taloudenhoitaja, Metalli 74

pääluottamusmies

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Ilmastonmuutoksesta kannattaa välittää

Lentämistä on syytä rajoittaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.