Jo riittää Venäjän mollaaminen

Kautta vuosikymmenten on maassamme ollut aineksia, joille Venäjän mollaaminen vaikuttaa olevan mieluisa tapa hoitaa naapuruussuhteita. Erikoisesti viime aikoina ovat kyseiset ainekset edenneet asiassa kiihtyvällä vauhdilla.

Mukana menettelyssä ovat olleet useat tiedostusvälineet, myöskin televisio asia- sekä hupiohjelmineen. Luulisi mm. uutisvuodossa esiintyvän erään kirjailijan olevan sen verran sivistynyt, ettei toistuvasti mollaisi Venäjää ja sen presidenttiä.

Yleensä kyseiset mollaajat ovat hyvinvoipia kansalaisia, joita ei kiinnosta sellaisten kotimaan asioiden hoito kuten työttömyys ja vielä vähemmän heikompiosaisten kansalaisten elinehtojen korjaamisen puolesta vaadittavat toimenpiteet.

He eivät näytä myöskään ymmärtävän mihin sellainen mollaaminen saattaa johtaa. Vuosikymmeniä sitten meillä harjoitettiin vastaavanlaista menettelyä joskin vielä räikeämmässä muodossa, josta seurauksena oli kaksi hävittyä sotaa aluemenetyksineen sekä paljon kaatuneita ja invalideja.

Luulisi, että nuo ajat ja tapahtumat olisivat opettaneet meitä siihen, ettei naapuria pidä mollata ja halveksia sen asioita, vaan pyrkiä aina asiallisiin ystävyyssuhteisiin rauhanomaisella tavalla diplomaattisin keinoin.

Naapuruussuhteiden huonontamiseen johtavat menettelytavat ovat epäisänmaallista toimintaa ja palvelevat vain vastuuttomien ja seikkailuhaluisten henkilöiden tavoitteita.

Sen vuoksi onkin ollut mieluisaa todeta kuinka presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja ovat olleet yhteydessä Venäjään päin rauhan merkitystä korostaen.

Viljo Häkkinen

Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.