Johdonmukaista päätöksentekoa Multialla

Multian kunnanhallitusta ovat erottamassa luottamushenkilöt, jotka viime vaalikaudella ovat olleet päättämässä Poukaman keittiön hankinnoista. Lisäksi edellisellä vaalikaudella Multia päätti lähteä Laajakaista kaikille -hankkeeseen mukaan, mutta rakentaminen keskeytyi muista kuin kunnasta johtuneista syistä.

Uuden verkkoyhtiön luomisessa on ollut eriäviä näkemyksiä.

Valtuustoaloitteen tehnyt Ryhmä 6 on perustanut aloitteensa pykäliin, niitä on yhteensä 13 kpl. Näistä viisi liittyy tili- ja vastuuvapauden myöntämiseen Poukaman keittiön lunastuksen yhteydessä toimitusmaksun 63058 euron hyvittämättä jättämisen osalta.

Yksi pykälä liittyy ilmoitusasioihin, jossa on merkitty kunnanhallitukselle tiedoksi lausunto. Sillä pyritään vaikuttamaan hallitukseen, että tämä muuttaisi lainvoiman saanutta päätöstä (§40/ 25.1.2010) koskien myös samaista toimitusmaksua.

Yksi pykälä liittyy Multian kunnan 56573 euron sijoitukseen Keski-Suomen verkkoholding osakeyhtiössä. Yksi pykälä käsittelee kotihoidosta vastaavan työntekijän toimen muuttamisesta hoitajan toimeksi. Loput viisi pykälää ovat eri viranhaltijoiden tai työntekijöiden palkankorotuspyyntöjä.

Valtuusto ei myöntänyt tili- ja vastuuvapautta toimitusmaksun 63058 euron osalta (tilivuosi 2012). Näin kunnanhallitus pyysi Kuntaliitolta lausunnon mahdollisuuksista jatkotoimenpiteisiin.

Kuntaliitolta on saatu luottamuksellinen lausunto, jonka julkaisuoikeus on Kuntaliiton lakimiehen mukaan sillä, jonka hallussa lausunto on. Lausunto on tällä hetkellä tiedossa hallituksella, valtuustolla ja tilintarkastajalla.

Palkkatyöryhmä käsittelee kaikki kunnan työntekijöiden palkantarkastuspyynnöt. Palkkatyöryhmän esitykset ovat olleet hallituksen pohjaesityksinä ja päätökset yksimielisiä. Kuntaliiton lausunnon mukaan päätöksenteossa mukana ollut kunnan työntekijä ei ole ollut esteellinen.

Kunnanhallitus on toiminut hyvin ja suurin osa päätöksistä on ollut yksimielisiä. Valitettavasti vaalien jälkeinen yhden puolueryhmän riitaisa jakautuminen on heijastunut ilmapiiriin. On ollut havaittavissa kunnanhallituksen työskentelyn vaikeuttamista puuttumalla epäolennaisuuksiin ja unohtamalla kunnan ja kuntalaisten etu.

Päätöksenteossa tarkoituksenmukaisuus on ensisijalla. Päätösten on oltava johdonmukaisia ja niihin ei saa antaa painostuksen tai muun vastaavan vaikuttaa. Kunnanhallitus on toiminut demokraattisesti sekä kunnan että kuntalaisten etua ajatellen. Jokaisella hallituksen jäsenellä on yksi ääni ja puheoikeus. On oikeus keskusteluun ja mielipiteeseen. Mutta ei ole oikeutta kertoa ulkopuolisille, mitä kukakin on sanonut.

Ryhmä 6 arvostelee kunnanhallitusta näillä päätöspykälillä, unohtaen kaiken muun työn, mitä hallitus on tehnyt. Kunnan talouden sekä muiden perusasioiden hoitamisen lisäksi on hallitus tehnyt suuren työrupeaman kuntajako- ja sote-neuvotteluissa.

Multian kunnan kannalta on surullista, että tälle tielle on haluttu lähteä ja vedetty uusi kunnanjohtajammekin kiemuroihin mukaan.

Kun ”puhelinjohdot” on poikki, niin yhteys ei palaudu pelkällä uudelleen liittämisellä, vaan molempien osapuolien on myös nostettava se luuri.

Kunnanjohtajamme sanoi osuvasti valtuustoseminaarissa, kun kertoi kahdesta toiveestaan: ”Löytäisinpä sellaisen salpietarin, jota suihkuttamalla saisimme uuden kasvun aikaiseksi”.

Marita Salenius

Anneli Mertaniemi

Timo Pienimäki

Seppo Lampinen

Helena Kurvinen

kunnanhallituksen jäseniä

Multia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.