Joutuvatko perussuomalaiset kumileimasimeksi?

”Suomi voi haudata hallintarekisterin lopullisesti, jos eduskunta niin haluaa. Samalla Suomi voi kieltää hallintarekisterin käytön eli suomalaisten osakeomistusten salaamisen myös ulkomailla. Euroopan komissio katsoo näin vastauksissaan, jotka se on antanut Suomelle. Nämä vastaukset sai eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kai Turunen (ps.) Euroopan unionilta. Ne on kirjoittanut komission rahoitusvakauden, rahoituspalvelujen ja pääomamarkkinaunionin pääosasto.” (Helsingin Sanomat 19.12.2016.)

Tästä unionin vastauksesta huolimatta eduskunnan talousvaliokunta Kaj Turusen johdolla hyväksyi 27.4. mietinnön kiistellyn hallintarekisterin lakiesityksestä ja sen jälkeen se eteni eduskunnan käsiteltäväksi.

Perussuomalaiset ovat tätä ennen vastustaneet lakia jyrkästi, mutta valiokunnassa puolueen jäsenet äänestivät sen puolesta. Ylen haastattelussa 27.4. Turunen myönsi suoraan, että asiasta sovittiin Sipilän hallituksen kehysriihessä.

Kyse on puhtaasti hallituksen sekä epärehellisten omistajien toivomuksesta, eikä suinkaan maallemme asetetusta pakosta. Tämä on pelkästään Sipilän hallituksen tahto, eikä unionin määräys.

Jos laki hyväksytään eduskunnan äänestyksessä, niin hyväksymisen jälkeen suomalaiset voivat omistaa pörssiyhtiöiden osakkeita ulkomaisten hallintarekisteriyhtiöiden kautta sekä ketjuttaa halutessaan omaisuutensa viranomaisten ja median valvovien silmien kantamattomiin.

Tämä mahdollistaa myös veronkierron. Edellä mainituista syistä esimerkiksi veroviranomaiset ja poliisi ovat vastustaneet kovin sanoin hallintarekisterin vapauttamista kilpailulle Suomessa.

Ei ole oikein, että Suomessa avataan hallintarekisterin kautta uusia porsaanreikiä maan rahaeliitille veronkiertoa ja omaisuutensa piilottamista varten, kun vastaavasti esimerkiksi tavalliset kotitaloudet joutuvat talletus- ja sijoitustuottojensa pienistä tuloista maksamaan 30%:n veron.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on todennut, että pienten osinkojen vapauttamisella verosta ei olisi Suomen valtiontalouden kannalta mitään merkitystä. Hallitusohjelmassa luvataan selvittää osinkojen verovapautta 500 euroon asti, joka asia piti selvittää jo nyt hallituksen puoliväliriihessä. Mihin tämä selvitys hävisi riihessä?

Toivottavasti perussuomalaisten uusi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi ohjeistaa ryhmänsä eduskunnan äänestyksessä kaatamaan törkeän hallintarekisteriesityksen. Vai joutuuko tässäkin asiassa persujen eduskuntaryhmä toimimaan hallituksen kumileimasimena?

Unto Pynnönen

Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Lippumme elää ajassa

Lyhyet

Lyhyet

Ennätyksiä ilman lapinlisää

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.