Junalippu- ja ambulanssiasiat kuntoon

Junaliikenteen lippu-uudistus sisältää juuri ne epäkohdat, joita Eila Pöyhönen Lievestuoreelta tuo esille (Ksml 3.1.). Kun asemien lipunmyyntejä suljettiin, oli vahva periaate se, että konduktööriltä voi ostaa junassa matkaliput ilman mitään lisäkustannuksia.

Nyt joku täysin asiaa tuntematon henkilö on päässyt suunnittelemaan VR:n lippu-uudistusta ja seuraukset ovat tältä osin vain kielteisiä ja yleisen ja ympäristöystävällisen liikenteen käytön vastaisia.

Olen jättänyt asiasta kirjelmän VR:n hallintoneuvostolle 14.12.2011 kokoukseen. Nämä ongelmat olivat myös vahvasti esillä samana päivänä eduskunnan rautatien ystävien ja VR:n johdon tapaamisessa, johon minutkin oli kutsuttu.

Asiaan luvattiin palata kevättalvella. Mielestäni se on kuitenkin turhan myöhään.

Hyvin yksinkertainen korjaus asiaan olisi palaaminen entiseen käytäntöön välittömästi konduktöörien ja rahastajien ohjeistuksessa. Tämä voitaisiin ja tulisi tehdä välittömästi.

Samassa Keskisuomalaisessa oli myös uutinen ambulanssien vajeesta erityisesti maakuntamme reuna-alueiden kunnissa ja pelastuslaitosten ensivasteyksiköiden toiminnan rajusta lisääntymisestä päättyneen vuoden aikana.

Olen kiinnittänyt asiaan huomiota aiemminkin. Nyt se on otettava huomioon vihdoinkin vakavasti, koska suunnitelmat uhkaavat siirtää edelleen ambulansseja pois seutukunnilta ja keskittää toimintoja Jyväskylään.

Lääkärien yöpäivysten siirtymiset kauemmas ja joita on juuri perusteltu sairaankuljetuksella, lisäävät ambulanssien tarvetta kunnissa. Kun tähän vielä lisätään matka-ajat keskussairaalan kuljetusten osalta, jotka seutukunnilta ovat moninkertaiset Jyväskylässä tapahtuviin ajoihin verrattuina, on selvää se, että seutukunnilla tulee olla ambulansseja tuntuvasti enemmän väkilukuun suhteutettuna.

Olisiko selvitettävä perinteisten perheyrittäjien mahdollisuudet ambulanssipalvelujen tarjoajina? Olisiko innostettavissa yrittäjiä vaativalle alalle pelastuslaitosten toimintojen rinnalle?

LAURI OINONEN Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Ikäihmisten täytyy pysyä kotona

Joutuvatko pienituloiset koronakriisin maksajiksi?

Älä unohda vanhusta!

Huviajelun kieltävä laki on turha

Ihminen kaipaa kontakteja muiden kanssa

GPS-siru kalliisiin polkupyöriin

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.