Jykesiä tarvitaan Uuraisilla

Uuraisilla on herättänyt paljon keskustelua ja ihmettelyä kunnanhallituksen päätös irtisanoa yhteistyö Jykes Oy:n kanssa. Meitä yrittäjiä ihmetyttää erityisesti asian osalta toimintatapa, jolla päätös tehtiin. Vaihtoehtoisia ratkaisuja ei ole esitetty. Toiseksi, totta kai hyvin toiminut yhteistyö Jykesin kanssa ei saisi päättyä vastuuttomaan päätöksentekoon.

Olimme 11.11. kutsuttuina valtuustoseminaariin, jossa asiasta keskusteltiin valtuutettujen, Jykesin johdon sekä Uuraisten Yrittäjien kanssa. Keskustelu oli avointa ja lähes yksimielistä. Vain valtuuston varapuheenjohtaja Antti-Pekka Kotilainen (kesk.) kiirehti osakkeiden myyntiä. Merkillepantavaa oli, että ne hallituksen jäsenet, jotka päättivät laittaa Jykesin osakkeet myyntiin, eivät käyttäneet puheenvuoroja.

Kunnanjohtajan esitys kunnanhallitukselle 17.11. oli, että Uuraisten kunta on mukana Jykes Oy:n toiminnan selvitystyössä ja ottaa kantaa sopimuksiin selvitystyön kuluessa ja sen päätyttyä. Kuitenkin Päivi Partasen (ps.) tekemä vastaesitys yhteistyön lopettamisesta Jykesin kanssa sai kannalleen myös Simo Koskisen (kesk.), Mia-Riitta Allikin (ps.), Kimmo Loukkumäen (ps.) ja Raimo Paanalan (kesk.).

Ovatko nämä henkilöt ajatelleet muuta kuin omaa politiikkaansa? Tällaisten tapahtumien jälkeen, jossa ensiksi pyydetään seminaariin tuomaan mielipide ja sitten heitetään märkä rätti kasvoille, tulee mietittyä tarvitseeko kunta yrittäjiä, yrittäjien ajatuksia? Kunnanvaltuutetut ovat vastuussa kunnan elinkeinopolitiikasta. Toivomme, että 8.12. kokoontuva valtuusto kantaa vastuuta ja kumoaa kunnanhallituksen esityksen.

Uuraisten Yrittäjien kannanotto on, että yhteistyö Jykes Oy:n kanssa jatkuisi. Asiasta pitää ja tulee keskustella. Nyt on asiallisen ja rakentavan keskustelun aika.

Marko Nieminen

puheenjohtaja

Uuraisten Yrittäjät ry.

Valtuutettujen kannattaa tarkistaa aika-ajoin myös hyväksymäänsä kunnan elinkeino-ohjelmaa. Siinä on linjattu yhteistyöstä myös Jykesin kanssa. Samoin on kirjoitettu, että kunnassa toimitaan niin, että myönteinen ilmapiiri elinkeinopolitiikkaan ja yrittäjyyteen vahvistuu. Kunnan päätöksenteossa kaikilla tasoilla, kunnanvaltuustossa, kunnanhallituksessa, lautakunnissa sekä viranhaltijatasolla tehdään yritysvaikutusten arviointi (yrva) aina, kun päätöksellä on vaikutusta elinkeinoihin ja yrittäjyyteen. Arvioinnin tulokset otetaan huomioon päätösten sisällössä ja täytäntöönpanossa.

Elinvoiman parantaminen (yrittäjyysvaikutusten arviointi) Uuraisilla tulee olla jatkossa paremmin esillä kunnan päätöksenteossa. Uuraisten Yrittäjät pyrkii olemaan vahvemmin tukena ja kertomassa ajatuksistaan. Luottamusta ja arvostusta tulee rakentaa molemmin puolin kestävälle pohjalle. Meillä ei ole varaa menettää yhtäkään yritystä pois. Meidän tulee olla haluttava paikka yrityksille ja mahdollistaa kaikilla tavoin liiketoiminnan sijoittuminen, kasvu sekä kehittäminen.

Elinkeino-ohjelmassa on nostettu esille Uuraisten kunnan erityispiirre, pienyrittäjyys (toiminimiyhtiöt, pienet osakeyhtiöt). Tätä piirrettä tulee myös Jykesin ottaa huomioon. Me tarvitsemme jatkossakin monipuoliset yrityspalvelut.

Toimi Kankaanniemi, arvostamme työtäsi, jota olet tehnyt vuosien ajan Uuraisten hyväksi. Viimeinen palvelus meille yrittäjille ja kuntalaisille ennen muuttoasi Jyväskylään olisi, että valtuuston puheenjohtajana vedät hallituksen esityksen pois asialistalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Mäntykankaan portilla. Kuva: Maila Pirkkalainen

Pensasmustikan ilotulitus. Kuva: Irma Lahtela

Varisevat lehdet. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Vastuullista talouspolitiikkaa?

Oma koti on elämän perusta

Vauhdikas inkluusio?

Louhunsalmi Säynätsalossa. Kuva: Leena Lätti

Lyhyet

”Potilas ensin” on Sairaala Novan suunnittelun periaate

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.