Jyväskylä kannustaa vastuulliseen kalastamiseen

Jyväskylän on ottanut edistyksellisen ja suuntaa-antava askeleen eläinsuojeluasiassa. Kalojen eettinen kohtelu eli se, että kaloille ei aiheuteta turhaa kärsimystä liittyen kalastamiseen, on näiden toimien keskiössä. Kimmoke tähän on lähtenyt kuntalaisaloitteesta.

Jyväskylän kaupunki on julkaissut kalastusta käsittelevillä Internet-sivuillaan vastuullisen kalastamisen oppaan. Ostettujen kalastuslupien yhteydessä kalastajille on myös mahdollisuus saada tietoa asiasta.

Tiedottaminen kalojen eettisesti kohtelusta on tarpeellista ja ajankohtaista myös siksi, koska uudet tutkimustulokset ovat osoittaneet sen, että kalatkin tuntevat kipua.

Kuitenkin tänä päivänäkin vielä jotkut ihmiset mieltävät, ettei eläinsuojelulaki koske kaloja. Siksi he eivät välitä lopettaa saamaansa kalaa välittömästi aiheuttaen näin kaloille turhaa kärsimystä.

Selvimmin nämä laiminlyönnit esiintyvät pilkkimisen, onginnan ja katiskakalastuksen sekä elävien syöttikalojen yhteydessä, mutta valitettavasti myös muissa kalastusmuodoissa.

Jyväskyläläiset luontoharrastajat, eläinsuojelijat, kalastajat ja kaikki muut kauniista keskisuomalaisesta luonnosta nauttivat ovat varmasti iloisia ja ylpeitä Jyväskylän kaupungin edistyksellisistä ja toisille esimerkkiä näyttävistä toimista vastuullisesta kalastamisesta ja kalojen eettisestä kohtelusta.

Itse ainakin koen näin. Voin iloisin mielin puhua ja kirjoittaa asuinkuntani puolesta tämän asian suhteen esimerkiksi liikkuessani eri puolilla Suomea.

Ehkä jossakin muuallakin tehdään samoin, mutta on hienoa että Jyväskylä ei ole vain todennut asiaa hyväksi ja näin jättänyt asiaa puheen tasolle, vaan on alkanut tehdä käytännössä ilmeneviä ja merkityksellisiä tekoja.

Se, että toiminta on saanut alkunsa kuntalaisaloitteesta, antaa myös positiivisen viestin kuntalaisille demokratian ja osallistumisen mielessä.

Esitän kiitokset niin omasta kuin varmastikin myös kaikkien luontoihmisten puolesta Jyväskylän kaupungille, liikuntapalveluille, Liikenne- ja viheralueet palvelulle, ulkoliikuntapaikkojen esimiehelle Markku Kautolle sekä kaikille muille asiaa edistäneille hyvästä työstä nyt ja tulevaisuudessa. Kesä on hyvää aikaa nauttia Jyväskylän alueen lähiluonnosta!

Teemu Torssonen

vapaa-ajan kalastaja ja luonnossa liikkuja

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Uutissuomalaisen debatti: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle, varoittaa Risto Murto – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Lyhyet

Lyhyet

Seurakunnat hoitavat kyllä metsiään

Puistokadun pyörä- reitit turvallisiksi

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Pilataanko nyt Päijänteen kulttuurimaisemat?

Väärä paikka tuulivoimaloille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.