Jyväskylä, lasten ystävä?

Jyväskylä on erottunut gallupeissa lapsiystävälliseksi kaupungiksi. Olen vain osittain samaa mieltä, sillä Jyväskylässä on säästetty lapsista ja nuorista ainakin jo koko 2000-luku. Enpä usko, että tilanne tulee ainakaan paranemaan uudessa Jyväskylässä, koska silloin on hoidettavana entistä suurempi väkimäärä ja alue.

Viime aikoina on saanut kuulla ja lukea kuinka lapsiin ja nuoriin liittyvissä asioissa säästetään ja pihistetään aina vain entistä enemmän. Viimeisimpänä lapsiin ja lapsiperheisiin kohdistuvana toimenpiteenä on ehdotettu kotihoidon tuen kuntalisän näennäistä parannusta.

Tällä hetkellä Jyväskylässä maksetaan kuntalisää alle kolmivuotiaasta lapsesta 90 euroa tulosidonnaisesti. Jyväskylän maalaiskunnassa kuntalisä on 100 euroa kuukaudessa alle kaksivuotiaasta lapsesta edellyttäen että toinen lapsen vanhemmista hoitaa lasta kotona.

Uudessa Jyväskylässä kotihoidon tuen kuntalisäksi on ehdotettu 100 euroa perheen tuloista riippumatta. Kotihoidon tukihan maksetaan hoitovapaalla olevalle kunnes lapsi on kolmivuotias. Mutta Uudessa Jyväskylässä kuntalisä maksettaisiin vain alle kaksivuotiaasta lapsesta. Käytännössä siis kaupunki maksaisi kuntalisää sitä saamaan oikeutetuille lapsiperheille vain reilun vuoden äitiys- ja vanhempainrahakauden jälkeen.

Kuntalisän maksaminen alle kolmivuotiaaksi asti mahdollistaa, että lapset saavat olla pidempään kotihoidossa. Asiasta on avattu adressi nettiin: http://www.adressit.com/kuntalisa_korotus, johon voi käydä laittamassa nimensä kuntalisän parannuksen puolesta, niin että se uudessa Jyväskylässä maksettaisiin tuloista riippumatta alle kolmivuotiaasta lapsesta, eikä ainoastaan alle kaksivuotiaaksi saakka.

ANNIKA KOUKO pienen lapsen äiti Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.