Jyväskylä loukkaa asukkaiden tasa-arvoa

Kaupunkirakennelautakunta on päättänyt, että niillä yksityisteillä, joissa on tievalaistus, osakkaat joutuvat maksamaan valaistukseen kuluvan energian tai lamput sammutetaan.

Samaan aikaan kaava-alueilla eli katujen varsilla lamput saavat palaa, vaikka ne on rakennettu ja ylläpidetty verovaroin. Kyseisten lamppujen maksamiseen joutuvat osallistumaan siten myös yksityisteiden varsilla asuvat kaupunkilaiset.

Sen lisäksi haja-alueiden asukkaat maksavat myös kiinteistöveroa samalla tavalla kuin katujen varsilla asuvat. Yksityistieosakkaat maksavat myös suuren osan tiensä kunnossapidosta yksikkömaksuina, koska tieavustuksia on jatkuvasti leikattu.

Olin itse maalaiskunnan tielautakunnan puheenjohtajana parikymmentä vuotta. Sinä aikana avustuksia pystyttiin vähitellen korottamaan, jotta osakkaiden taakkaa saatiin pienemmäksi.

Kaupunkirakennelautakunnan päätös valaistusmaksun perimisestä leikkaamalla se tieavustuksesta on käsittämätön ja loukkaa asukkaiden tasa-arvoa tärkeällä tavalla.

Mielestäni tämä on jopa räikeämpi kuin aikaisemmin tehty päätös jalkakäytävien talvikunnossapidosta.

Asukkaiden palveluihin vaikuttava periaatteellinen asia tulisi saattaa valtuuston käsittelyyn ja päätettäväksi. Ei voi olla niin, että asukkaat asetetaan tällä tavalla eriarvoiseen asemaan lautakunnan päätöksellä.

Pentti Nuutinen

Jyväskylä, Vaajakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lukijan kuva

Älä lopeta sanomasta kauniita

Vanhemmuuden tärkein taito on ymmärtää lasta

Joukkoliikennettä kehitettävä rohkeasti Jyväskylän seudulla

”Ratsastus on helppoa”

Lyhyet

Lyhyet

Jyväskylän joukkoliikenne edullisemmaksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.