Jyväskylä maksaa työttömistä sakkomaksua

Mitä Jyväskylän päättäjät ovat miettineet kun haluavat maksaa sakkomaksuja 8,7 milj. euroa vuodessa? Kuka tai ketkä päätöksen ovat tehneet, ettei palkata pitkäaikaistyöttömiä? Virkamiehet, kaupunginhallitus vai -valtuusto?

Jos nämä 8,7 milj. euroa käytettäisiin pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen Jyväskylän kaupungin eri toimialoilla, työllistäisimme sillä summalla n. 200 ihmistä vuodeksi. Kaupunki hyötyisi työllistettyjen työpanoksesta ja saisi verotuloina takaisin n. 1,5 milj. euroa vuodessa.

Pitäisikö tällaiset päätöksentekijät vaihtaa? Olisiko edessä sitten virkamiesten, hallituksen vai valtuuston vaihtaminen?

Mikä tällaiseen päätökseen on syynä? Eikä kaupungilla ole töitä? Viheralueet, siivoukset, avustajat vanhuksille ja koululaisille ja niin edespäin.

Eikö kaupungilla ole tarpeeksi tekijöitä hoitamaan asia kuntoon, vaikka kaupungilla on kolminkertainen miehitys koko organisaatiossa? Virkamiehiä pitäisi ainakin olla riittävästi hoitamaan asiat kuntoon.

Vastuu tällaisesta tuhlaamisesta on myös ylintä päätösvaltaa käyttävällä kaupunginvaltuustolla. Ketä kannattaa seuraavissa kuntavaalissa valtuustoon äänestää?

Antero Raninen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Sotiemme kaatuneita on usein luetteloitu väärin

Mielipide: Toinen aste on toista maata

Mielipide: Kelpaako siirtymärahaston JTF Keski-Suomellekin?

Mielipide: Lentoja tarvitaan

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jyväskylä ansaitsee kasvun

Mielipide: Tarton rauhasta 100 vuotta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.