Jyväskylä päätti työllistää monipuolisesti

Toimittaja Rai Suihkonen uutisoi kaupunginhallituksen budjettikokousta 7.11. ja vielä 8.11. siellä tehtyä työllistämismääräraharatkaisua. Asiasta jäi kertomatta olennainen: kaupunginhallitus hyväksyi monipuoliset työllistämistoimet. Virkamiesvalmistelun työllisyyspalveluihin esittämät eurot vahvistettiin sellaisenaan, koska työllisyystilannetta on saatu kaupungin toimien avulla parannettua. Nyt sekä nuorten työttömien, pitkäaikaistyöttömien että työmarkkinatuen passiiviosan varassa olevien työnhakijoiden määrä on vähentynyt edellisvuoden tilanteeseen verrattuna.

Työllisyystilanteen seurantaa varten perustettiin jo uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa sosiaali- ja terveystoimen työllisyysjaosto. Sen tehtävänä on 1) seurata työllistämismäärärahan kohdentumista, 2) kehittää yhteistoimintaa kunnan ja valtion työllistämistoimenpiteiden yhteensovittamiseksi sekä 3) ohjata ja seurata kaupungin omien työllistämistoimien vaikuttavuutta. Työllisyysjaoston raportoinnin perusteella kaupunginhallitus seuraa tiiviisti, mitä työpaikkasektorilla tapahtuu. Jos se vaatii toimenpiteitä, reagoimme niihin vuoden kuluessa.

Työllistämistoimia ovat myös budjettiin liittyvät elinkeinopolitiikan satsaukset, joita päätettiin lisätä 3,7 prosenttia. Samoin sosiaali-, ja terveystoimen puolella on tarkoitus kehittää uudentyyppistä työllistämistä. Lisäsimme määrärahoja sosiaali- ja perhepalveluihin, vanhus- ja vammaispalveluihin, lasten päivähoitopalveluihin, seudulliseen terveydenhuoltoon, asunnottomuushankkeeseen sekä ennaltaehkäisevään päihdetyöhön.

Samoin kaupunkirakennepalvelut työllistävät sosiaalisten yritysten kautta alueiden hoidossa. Kaikki nämä näkyvät myös työllistävyydessä ja mahdollisissa ostopalveluissa kolmannelta sektorilta. Merkittävä investointipaketti tuo myös rakennusalan työpaikkoja. On väärin ajatella, että Jyväskylän työllisyyssektorin toimet ovat vain yhden momentin määrärahan kehityksen kautta kuvattavia. Tässä tilanteessa tarvitaan monipuolista toimintaa ja kansantalouden tilan seurantaa.

PIRKKO SELIN kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja (kesk.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.