Jyväskylä - pesäpallon pääkaupunki

Pesäpallo on iloisten ihmisten älypeli. Siinä pelaaja joutuu tekemään kahta täysin erilaista suoritusta: sisäpelissä hyökätään ja yritetään tehdä mahdollisimman paljon juoksuja, ulkopelissä puolustetaan, ettei vastustajalle anneta mahdollisuuksia lisäjuoksuihin.

Peliä on kehitetty vuosien mittaan hyvinkin paljon, jolloin pelistä on saatu entistä jännittävämpi ja mielenkiintoisempi. Yhden jakson voitto ei vielä takaa koko ottelun voittoa, vaan ratkaisu saattaa venyä kotiutuslyöntikisaan, jolloin ottelun kesto luonnollisesti pitenee.

Pelin kehittymisen myötä pesis elää vahvaa nousukautta. Katsojamäärät ovat kasvaneet tasaisesti jo muutaman vuoden ajan ja pesäpallon yhteinen yleisömäärä naisten ja miesten ylimpien sarjatasojen osalta ohittaa jalkapallon vastaavat katsojaluvut.

Suurin ilo tulee uusista pelaajista. Junioreiden osuus kasvaa tasaisesti joka vuosi, kuvaavaa oli Porin nuortenleiri, jossa oli mukana 1 800 13-14-vuotiasta junioripelaajaa.

Leirillä tehtiin samalla keskisuomalaista pesishistoriaa, kun Jyväskylän Pesis r.y:n D96 voitti Suomen mestaruuden tyttöjen kilpasarjassa ja vuotta nuoremmat saivat pronssia tyttöjen pelisarjassa. Jyväskylässä on erittäin vahva junioritoiminta, josta saadaan tulevaisuudessa uusia superpesispelaajia sekä miesten että naisten sarjoihin.

Jyväskylä on todellinen pesäpallon pääkaupunki. Kiri pelaa miesten supersarjassa, Kirittäret ja Valo naisten vastaavassa. Tässä on hyvä lähtökohta vahvistaa pesäpallon asemaa urheilutarjonnassa.

Pesis ei kilpaile minkään yksittäisen lajin kanssa, vaan kyse on ihmisten vapaa-ajan käytöstä, johon kuuluu paljon muutakin kuin urheilun seuraaminen. Laajalla yhteistyöllä pystytään varmasti viemään lajia eteenpäin.

Pesäpallopeli on kokonaisvaltainen tapahtuma, joka muodostuu useista eri tekijöistä. Olosuhteet ovat tärkeässä roolissa, kun tehdään päätös lähteä seuraamaan hyvää peliä paikan päälle.

Yrttisuo on luonnonkaunis paikka pelaajille ja katsojille, siellä syntyy mukava yhteinen fiilis. Hippoksellakin on mukava seurata peliä aurinkoisella ilmalla, mutta sateiden aikana väki ei tule paikalle. Samoin muut palvelut, joita katsojat haluavat, eivät vastaa toiveita tai vaatimuksia.

Pesäpallon juuret ovat syvällä Jyväskylässä. Täällä peli sai alkunsa ja täällä pelattiin ensimmäinen ottelu.

Jyväskylän Kiri täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja juhlaottelu pelataan sunnuntaina 25.7. Kirittäret onnittelee vireää veljeään.

Vuonna 2012 on pesäpallon juhlavuosi, silloin vietetään 90-vuotissynttäreitä. Mikä olisi hienompi tapa juhlia vuosipäivää kuin pelata uuden pesäpallostadionin vihkiäisottelu Itä-Länsi -tapahtumassa Jyväskylässä.

JUHA MIETTINEN seurajohtaja Jyväskylän Pesis r.y. / Kirittäret

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lapset ja naiset turvaan al-Holista

Lasikatot pitääkin rikkoa; näkökulma muuttuu

Hätähuuto psykiatrisesta sairaanhoidosta Jyväskylässä

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Viisikko jatkaa seikkailujaan

Turpeen poltto pitää lopettaa nopeasti

Perussuomalaiset valmiita vastuunkantoon

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.