Jyväskylän Hippos ja sen tulevaisuus ihmetyttää

Median välittämä verrattain vähäinen tieto Hippoksemme tulevaisuussuunnitelmasta on herättänyt paitsi kiinnostusta myös hämmästystä ja hämmennystäkin.

Onhan kysymyksessä valtava hanke, joka on antanut aiheen moniin keskusteluihin monissa yhteyksissä ja piireissä.

Koska informaatio asiasta on ollut niukkaa, sallittaneen esittää joitain kysymyksiä vallitsevan epätietoisuuden (ja -uskoisuuden) hälventämiseksi; kysymyksiä, joihin siis toivotaan saatavan vastauksia hanketta ajavien taholta.

Hankkeen kustannusarvioksi on ilmoitettu n. 300 milj. euroa. Perustuuko arvio olemassa olevaan huonetilaohjelmaan? Tehtyihin rakenne- ym. suunnitelmiin ja muihin tarpeellisiin tietoihin? Ellei, mikä on arvion peruste?

Onko nykyisten palloilu- ym. hallien purkaminen mielekästä, koska yhdenkään elinkaari ei ole lähelläkään loppuaan lähivuosina? Kysyn tätä etenkin siksi, koska saamani tiedon mukaan viime vuosina niiden kunnostamiseen on käytetty noin seitsemän miljoonaa euroa.

Keskustelin hallien purkamisaikeista erään kollegani kanssa. Hänen mielestään purkamista voitaisiin puolustaa esimerkiksi mikäli tilalle rakennettavat edustaisivat arkkitehtonisesti huipputasoa ja täten toisivat merkittävyyttä kaupungillemme.

Nähtyjen havainnekuvien perusteella ne eivät sitä ole. Olen samaa mieltä.

Onko pihatason alle suunniteltujen rakenteiden (esim. pysäköintilaitosten) rakentamiseksi välttämättömiä maaperätutkimuksia tehty riittävästi? Tiedossa on, että maaperä on soista, mutaa ja kovin vetistä.

Miten liikenneyhteydet aluetta ympäröivään, nyt jo monesti hermostuttavaan ruuhkaiseen katuverkostoon uskotaan onnistuvan suunnitellulle automäärälle? Ollaanko rahoituksen järjestymisen suhteen ”jalat maassa”?

Erkki Kantonen

rakennusneuvos

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Tekeekö seksuaalikasvatus nuorista helppoja uhreja?

Tulevaisuuden hoiva

Numerot kertovat aina ihmisistä, kokoomus

Ken on syyllisin?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.