Jyväskylän Ristikiven laiturin yllä ”tummia pilviä”

Jyväskylän Ristikiven laiturin ylle on noussut ”tummiapilviä”! Kaupunkimme on purkamassa laituria?

Ristikivessä takavuosina toiminut asukastoimikunta on rakentanut Ristikiveen laiturin, lähelle uimarantaa tukemaan rannan palveluja ja samalla laituri on toiminut ns. vierasvenelaiturina.

Asukastoiminnan hiipuessa saamani tiedon mukaan oli kaupungin kanssa sovittu, että kaupunki pitää laiturin kunnossa. Laituri onkin ollut kunnossa eikä siihen ole kohdistunut mainittavaa ilkivaltaakaan.

Vuodet alkavat kuitenkin painaa laituria ja kuin ”kruununa” joku ”torvelo” oli tehnyt ”kympin” ilkivallanteon laiturin päässä toukokuun 9.–10. päivän välisenä aikna.Tämän pienen vian korjaamiseksi otin yhteyttä kaupunkiin laiturin korjaamiseksi ja sain vastauksen yhdeltä kaupungin rannoista vastaavalta virkamiheltä kunnostus pyyntööni 29. toukokuuta. Vastaus oli jotakuinkin seuraavanlainen: ”Laituri on huonokuntoinen ja vaarallinen eikä kaupunki kunnosta sitä. Jos alueelta löytyy taho, joka ottaa laiturin vastuulleen niin hyvä, muussa tapauksessa laituri tullaan purkamaan juhannuksen jälkeen”.

Vuodesta tosin ei ollut puhetta, mielsin kaupungin virkamiestahon tarkoittavan, että ratkaksu löytyy tänä vuonna. Tämän ”kympin” vian korjaaminen arvioni mukaan takaa vielä laiturin turvallisen käytön ainakin tälle kesää.

Laituri ei ole varsinaisella uimarannalla on se läheisyydellän täydentänyt hyvin uimarannan viihtyvyyttä. Uimaranta on matalastarannasta johtuen hyvin suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Laiturin sijainti hieman erillään uimarannasta on kaikesta huolimatta uimarantaan kuuluva ja antaa turvallisen paikan uimataitoisten nuorten sukeltaa ja hyppiä veteen vaarantamatta pieniä uimareita eikä laituri hokuttelen sijaintinsa johdosta vielä uimataidottomia ”vaahtosammuttimia” laiturille ja putoamaan syvään veteen.

Laituri on myös erittäin suosittu aamu- ja iltauimareiden keskuudessa jäiden lähdöstä uuteen jäähän hyvän sijaintinsa ja varustuksensa vuoksi - tikkaat, penkki ja heti uimaan.

Lastemme kesälomatkin juuri alkoivat ja samalla vilkas uimakausi - laituri on kohtuu hintainen ja investoinnin jälkeen pitkäikäinen ulkoliikuntapaikka!

Löytyykö meiltä täällä Ristikivessä asuvilta viisautta miten laituri saadaan säilytettyä?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kertokaa meille, mitä kaupungistamme puuttuu

Taitetusta indeksistä ei ole paluuta palkkaindeksiin

Häiritsevä ajomelu varsinkin öisin on vakava terveyshaitta

Lyhyet

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.