Jyväskylän Seudun Matkailu panostaa myös veneilijöihin

Vexi Virtanen totesi mielipidekirjoituksessaan (Ksml 3.3.) Jyväskylän Seudun Matkailun unohtavan veneilijät lähes tyystin. Venematkailun ammattilaisina ja aktiivisina veneilijöinä olemme saaneet päinvastaisen käsityksen.

Helsingin Venemessuille oli onnistuttu saamaan näyttävä kokonaisuus Päijänteen, Keiteleen ja koko Kansallisveden matkailutarjonnasta. Alueen kaikki kunnat ja matkailutahot olivat mukana Sysmää lukuun ottamatta Lahdesta Sisä-Savoon saakka.

Päijänteen osalta Jyväskylän seutu oli näyttävimmin esillä kaksoispöydällä, jossa suurina taustakuvina olivat vilkkain vierassatamamme Korpilahti, Jyväskylän Lutakon vierassatama sekä koko uusi satamasuunnitelma havainnekuvineen. Myös koko vesireitti palveluineen Lahdesta Pielavedelle oli messuilla selkeästi esillä.

Messujen lisäksi Jyväskylän Seudun Matkailu on panostanut vuosittain myös monen sivun tietopakettiin Veneilykesä-satamaoppaassa ja Jyväskylän Veneseuran vuosikirjassa.

Helsingin Venemessuilla kävi tänä vuonna noin 72000 näyttelyvierasta. Jyväskylän seudusta kiinnostuneita kävi osastolla kiitettävän paljon. Joukossa oli myös ulkomaalaisia asiakkaita, heistä suurin osa venäläisiä. Venemessut kestävät kymmenen päivää ja osastopäivystys on noin pitkillä messuilla esittelijöille haasteellinen maratonlaji. Tänä vuonna messut olivat auki yleisölle yhteensä 82 tuntia.

Jyväskylän seudun osalta päivystys osastolla hoidettiin pääosin paikallisin yrittäjävoimin. Olimme koko messujen ajan paikalla; lisäksemme osastolla oli laivamatkailuyrittäjiä ja satamien edustajia. Esittelijältä kysytään normaalin matkailutarjonnan lisäksi paljon erityiskysymyksiä reiteistä, satamista, silloista ja jopa yksittäisistä karikoista.

Edellytykset siis olivat hyvät palvella myös Vexi Virtasta osastollamme asiakkaan toiveiden mukaan. Toivottavasti ensi vuonna onnistumme entistä paremmin.

Jyväskylän seutu osallistuu tänä vuonna Venemessujen lisäksi mm. Vapaa-aika 2012 -messuille Jyväskylässä, Kotimaan matkailumessuille Tampereella ja Lapsi 2012 -messuille Helsingissä. Vesistömatkailua ja Jyväskylän seudun muita matkailullisia kärkiä tuodaan jatkossa entistä selkeämmin esille myös matkailun uudistuvilla nettisivuilla.

Kai Sourander

Lasse Sourander

Päijätmark Ky

Järvi-Suomen Venevuokraus

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Hävittäjät vai ohjukset Suomen turvaksi?

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Metsä on meidän mahdollisuutemme

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.