Jyväskylän lisättävä työllisyysrahoja

Suurista kaupungeista uuden Jyväskylän työttömyys on edelleen pahin, työttömänä on yli 9 000 kaupunkilaista. Oikeistolaisen politiikan ja kasinokapitalismin vararikko on johtamassa taantumaan myös Suomessa. Työttömyyden ennustetaan lisääntyvän tuntuvasti ensi vuonna ja olevan korkeimmillaan vuonna 2010.

Tilanne on koko kaupungin ja ennen muuta työttömien kannalta katastrofaalinen. Siitä huolimatta kaupungin ylin virkamies- ja luottamusmiesjohto on leikkaamassa kaupungin työllisyysmäärärahoja ensi vuonna lähes kaksi miljoonaa euroa. Työllistettyjen määrä vähenisi jopa 150:llä.

Työllisyysmäärärahojen leikkaamiselle ei ole mitään perusteita. Työttömien kustannuksella säästäminen on moraalitonta. Päättäjien arvot ovat pahasti poskellaan. Julkisuudessa puolueiden kunnallisjärjestöjen edustajat ovat, kokoomusta lukuun ottamatta tuominneet työllisyysmäärärahojen leikkaukset, mutta asiasta päätettäessä muut puolueet ovat taipumassa kokoomuksen tahtoon. Viime kädessä asiasta päättäminen kuuluu tietenkin uudelle kaupunginvaltuustolle, jossa vaalilupaukset punnitaan.

Työllisyysmäärärahojen leikkaamisen sijasta niitä on korotettava. Jyväskylän kaupungilla on vastuu työllistäjänä. Kaupungin on työllistettävä enemmän työttömiä, maahanmuuttajia ja muita erityisryhmiä mielekkäisiin työtehtäviin työehtosopimusten mukaisella palkalla. Työttömiä ei saa käyttää halpatyövoimana, joilla teetetään töitä työmarkkinatuella.

Synkkenevistä talousnäkymistä huolimatta rahaa työllisyydenkin hoitoon olisi Suomessa ja Jyväskylässä vaikka kuinka. Viime vuoden verotilastot kertovat kuinka osa kansasta suorastaan kylpee rahassa. Valtavasti paisuneita pääomatuloja olisi korkea aika ryhtyä verottamaan palkkatulojen tavoin ja niistä olisi perittävä myös kunnallisveroa.

RIITTA TYNJÄ puheenjohtaja SATU KORTELAINEN sihteeri SKP:n Jyväskylän piirijärjestö ry Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.