Jyväskylän matkailu unohtaa veneilijät

Vierailu Helsingin venemessuilla paljasti suureksi ihmeekseni, että Jyväskylän Seudun Matkailu unohtaa veneellä liikkujat lähes tyystin. Messuilla olivat esillä niin Kustavi, Naantali, Savonlinna kuin Kuopiokin, mutta Jyväskylän Seudun Matkailu loisti poissaolollaan. Kai sellaiseksi lasketaan muutaman kaupunkikartan lojuminen sotkuisella pöydällä…

Suomessa on noin 750000 venettä ja yli miljoona veneilijää. Sisävesistä Päijänne on kiistaton kakkonen Saimaan jälkeen.

Päijänteen vesistössä voi kulkea Lahdesta ja Heinolasta Jyväskylän kautta Äänekoskelle, Konnevedelle ja Pielavedelle asti. Tämä reitti on yli 400 km pitkä ja rantaviivaakin on lähes 4000 kilometriä. Silti Jyväskylän Seudun Matkailu olettaa kaikkien tulevan Jyväskylään joko omalla autolla, junalla, bussilla tai lentokoneella (http://jyvaskylanseutu.fi/matkailu/liikenne).

Vesillä liikkumisen kehittäminen sopisi mainiosti Jyväskylän seudun matkailun kehittämisstrategiaan. Vesillä liikkujien suurin motiivi on luonnon kokeminen.

Tämän jos minkä edistäminen tulisi olla kestävän kehityksen ja terveen matkailun tavoite. Mutta jotta matkailija löytää Jyväskylän kaupungin nettisivuilta kaupungin (Lutakon) sataman palvelut, aukioloajat, yhteystiedot ja hinnat, vaaditaan aikamoista salapoliisityötä netissä. Kokeilkaa vaikka!

Vexi Virtanen

yht. yo.

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Hävittäjät vai ohjukset Suomen turvaksi?

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Metsä on meidän mahdollisuutemme

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.