Jyväskylän meno masentaa

Oli todella masentavaa katsella valtuustosalin lehteriltä, kun kaupunginjohtaja Markku Andersson 26.10. esitteli vuosibudjetin 2010 lukuja.

Ennen kuntaliitosta oli maalaiskunnalla velkaa 500 e/asukas. Jyväskylän ja maalaiskunnan liittymisen jälkeen velkaa on 2010 vuoden loppupuolella 2463 e/asukas, eli velkataakka on lähes viisinkertaistunut. Kiitos poliittisten kellokkaiden, jotka innolla ajoivat kuntaliitosta.

Yksi parhaimmista puheenvuoroista käytti J. Asikainen. Huumorin lisäksi puheessa oli valtavasti katumusta kuntaliitoksen aiheuttamien ongelmien paljastuttua. Vaikutti siltä, että Nyrölän mies katui nyt sitä, että ajoi innolla kuntaliitosta, mutta nyt on myöhäistä katua.

Valtuustokokouksessa kasvatettiin byrokratiaa perustamalla tiejaos yksityisteiden ylläpitoon. Valtuutettuja ei kiinnostanut se, onko tiejaos tarpeellinen vai ei, vain se, saako jaoksen kokouksista korvauksen. Tätä tiedusteli valtuutettu Luukkonen.

Niin sanottu palkkiosääntö on taannut sen (hallitus, valtuusto 100 e/ jäsen / kokous ja jaokset, työryhmät 60 e/ jäsen /kokous), että jopa turhastakin jaoksen kokouksesta saa korvaukset.

Pienryhmät arvostelivat nk. innovaatiotyöryhmän toimintaa saamattomuudesta suhteessa käytettyihin varoihin. E. Simolan puolustelu ryhmän työstä ei ollut kovin vakuuttavaa.

Sekä valtuutetut että lehterillä istuneet kummeksuivat apulaiskaupunginjohtaja T. Koiviston näkemyksiä siitä, että Jyväskylä rajoittaa uusien rakennuslupien myöntämistä taajama-alueille. Jyväskylä pakottaa kuntalaiset "ruuhka-asumiseen", mikä ei ole suomalaisen ajattelutavan mukaista - pitäisi rakentaa yhtä tiukasti kuin Keski-Euroopassa, missä on pulaa maasta. Onneksi on vielä kuntia, jotka sallivat terveen järjen käytön rakentamisessa.

Kuullun perusteella tulevaisuus Jyväskylässä on veronmaksajalle ankea. Aktiiviväestö muuttaa pois ja Jyväskylään jää ja hakeutuu passiiviväestöä jonottamaan toimeentulotukea. Jyväskylä sulkeutuu "sateenkaareen".

Muistissa on, miten maalaiskunnan poliittiset päättäjät eivät osanneet hyödyntää "Valon rahoja" sekä se, miten Jyväskylän poliitikot rikkoivat kunnallislakia maksaessaan P. Kettuselle erorahaa 200 000 euroa. Asia nousee esiin uudelleen ja uudelleen. Ei hyvältä näytä.

RAUNO PALLONEN Jyväskylä, Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.