Jyväskylän nousun voima on yhteistyössä

Jyväskylän valtuustossa tapahtui kuntavaaleissa ”sukupolvenvaihdos”, valtuustoon nousi 27 uutta valtuutettua. Toivottavasti ”uudet luudat lakaisevat” yhteisymmärryksessä 40 kokeneen valtuutetun kanssa. Valtuustoryhmillä ja yksittäisellä valtuutetulla ei ole tulevalla valtuustokaudella varaa irtopisteiden keruuseen ja muuhun ryhmäkohtaiseen sooloiluun.

Nyt on yhteistyön aika, kun kaikilla valtuustoryhmillä on edustus kaupunginhallituksessa ja lähes kaikissa lautakunnissa. Menneitä ei kukaan muistele.

Merkittävästi valtion huonosta taloustilanteesta johtuen myös kuntien talous on ahtaalla. Jyväskylä on joutunut jo toisen kerran peräkkäin nostamaan kunnallisveroprosenttiaan turvatakseen kaupunkilaisten peruspalvelut. Tämänkaltainen tie on määränsä päässä. Peruspalveluista tinkimättä kaupungin talous on saatava tasapainoon ja voimistunut velkakierre katkaistava. Tässä tarvitaan peräänkuuluttamaani poliittista selkärankaa ja vastuunkantoa.

Kaupunginhallitus asettaa lähiaikoina taloustoimikunnan, jonka puheenjohtajaksi on syytä valita kaupungin ykkösvirkamies, kaupunginjohtaja Markku Andersson. Paikallispolitiikkojen lisäksi toimikuntaan on syytä kutsua asiantuntijoita yrityselämästä. Yrityselämää kaipaan myös perustettavaan kilpailu- ja elinkeinopoliittiseen (Kelpo) työryhmään. Uudet työpaikat ovat kullanarvoisia, niiden eteen on kaikkien toimittava.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lasten oikeus sosiaalityöntekijään

Keskustan kupla

Lyhyet

Potilas ensin, entä henkilökunta?

Lyhyet

Onko Peukkula Jyväskylän oma tyyli?

Odotetaan nyt tuloksia ensin!

Lyhyet

Nova – kallis kulissi?

Suomessa pankki voittaa aina

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.