Jyväskylän paras imago

Usein valtuustossa puhutaan ja tehdään päätöksiä vedoten Jyväskylän kaupungin imagoon. Eli valtuutetuille on tärkeää, mitä muut ajattelevat meistä jyväskyläläisistä. Ensivaikutelma on siis se, että arvoisat valtuutetut ovat aika pinnallisia ja neuroottisia ihmisiä.

Olennaista on se, millä evästyksellä rakennamme kaupunkimme imagoa ja tietenkin se, onko tuo imago meille kaikille hyvä. Valtuuston oikealla laidalla – eli siellä, missä Kokoomus, Keskusta, SDP, KD ja osittain myös Vihreät ja PS ovat.

Hyvä imago tarkoittaa pääasiassa sitä, että kaupunkimme pitäisi olla ”yrittäjäystävällinen”. Tätä toistetaan niin kuin se olisi joku pyhä mantra.

Välillä tuntuu siltä, että valtuutetut kuuluvat johonkin yrittäjyyslahkoon ja että heidän päihinsä on asetettu implantti, joka laukaisee sanan ”yrittäjä” tai ”yrittäjyys” joka kerta, kun he ilmaisevat mielipiteensä asiasta kuin asiasta.

Ongelmana on se, että tämä implantti ajaa vain suuryrittäjien etuja. Suuryrittäjien, jotka ovat yleensä ulkomailta ja jotka huonolla palkalla työllistävät ihmisiä ja kaupan päälle niille rakennetaan pimeitä tunneleita paratiisiin, jotta ne voivat laillisesti välttää verojen maksun Suomeen.

Sen lisäksi tuo ”bisneskaupungin imagon” luominen on jo niin vanhanaikaista, että se vain osoittaa, että valtuutetut tarvitsevat kipeästi täydennyskoulutusta, että he voivat ”yrittää” jättää taakseen vuosisadan, joka loppui jo yli 16 vuotta sitten.

Yrittäjyyden näkökulmasta eniten kärsivät pienyrittäjät, jotka Suomessa elävät sääntöhelvetissä, vaikka juuri he ovat merkittävä tekijä modernin kaupungin imagossa.

Tässä on myös pakko todeta, että suurin osa pienyrittäjistä kaivaa itse omaa kuoppaansa, kun he tekevät poliittisia valintoja. Hekin tarvitsevat täydennyskoulutusta nykymaailman menosta ja arvoista, samoin kuin monet vasemmistolaiszombit, jotka laittavat samaan pakettiin pienyrittäjät ja megasuuret kansainväliset firmat.

Jyväskylän kaupungin paras imago olisi se, että meidät nähtäisiin kaupunkina, joka tasa-arvoisesti palvelee – ei yritä palvella, vaan palvelee! – jokaista kaupunkilaista.

Ystävällinen ja empaattinen kaupunki, joka ei jätä ketään taakseen. Hyvä imagoa tukisi myös se, että Jyväskylä ei alistuisi tottelemaan lahkomaisia mantroja, joita barbaarit Arkadianmäellä tai Brysselissä keksivät.

Miguel López

varavaltuutettu (komm.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Onko opittu mitään koronan toista aaltoa varten?

Mielipide: Kortin uudistus on ollut tarpeen

Mielipide: Isännöitsijällä on oikeus vaatia kopio perukirjasta

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.