Jyväskylän pesäpallo nousuun

Dialogi Jyväskylän pesäpallosta (Ksml 14.7.) kiinnosti ja herätti ajatuksia.

Väite, että pesäpallo on vain pienten maalaiskylien laji, on väärä. Suur-Kouvola elää pesisbuumia. KPL on liikeperiaatteella toimiva seura, ry, toisin kuin futis- ja lätkäliigaseurat JJK ja JYP. Vimpeli on pieni pitäjä, mutta Veto on Etelä-Pohjanmaalta kerätty maakuntajoukkue.

Väite: ettei pesis pärjää siellä, missä on lätkä-tai futisliigajoukkue, ei pidä paikkansa. Esimerkiksi Oulu. Voiko jyväskyläläisiä kiinnostaa laji, jonka ainoa huippuottelu on Itä-Länsi? Kouvolan ja Sotkamon Itä-Lännet olivat kansainvälistä huippu-urheilua. Pesäpallo kiinnostaa keskisuomalaisia, mikäli sen joukkue on liigan kärki- ja mitalijoukkue.

Huippu-urheilu vaatii tekoja. Tärkein investointikohde on joukkue. Kirin nimenvaihto ei ole ratkaisu, mutta uusi hiekkatekonurmi on.

Kirin pitää panostaa enemmän juniorityöhön, mikä oli ennen sen vahvuus. Siis Sotkamon malli. Siellä on pesäpallolukio. Siellä koulut ja opettajat edistävät ja tukevat Jymyn kasvua liigajoukkueena.

Jyväskylässä olisi oltava lukio, joka liikunnassa painottuu pesäpalloon kuten Vaajakosken lukio futikseen. Voionmaa on hieno yleisliikuntalukio.

Lajin liigajoukkue on kaupungin hieno käyntikortti. Sen uusi alku olkoot amatööristä ammattiin. Onnea ja menestystä Jyväskylän pesäpallolle!

LASSE RÖNKÄ Joutsa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Mäntykankaan portilla. Kuva: Maila Pirkkalainen

Pensasmustikan ilotulitus. Kuva: Irma Lahtela

Varisevat lehdet. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Vastuullista talouspolitiikkaa?

Oma koti on elämän perusta

Vauhdikas inkluusio?

Louhunsalmi Säynätsalossa. Kuva: Leena Lätti

Lyhyet

”Potilas ensin” on Sairaala Novan suunnittelun periaate

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.