Jyväskylän pesäpallo nousuun

Dialogi Jyväskylän pesäpallosta (Ksml 14.7.) kiinnosti ja herätti ajatuksia.

Väite, että pesäpallo on vain pienten maalaiskylien laji, on väärä. Suur-Kouvola elää pesisbuumia. KPL on liikeperiaatteella toimiva seura, ry, toisin kuin futis- ja lätkäliigaseurat JJK ja JYP. Vimpeli on pieni pitäjä, mutta Veto on Etelä-Pohjanmaalta kerätty maakuntajoukkue.

Väite: ettei pesis pärjää siellä, missä on lätkä-tai futisliigajoukkue, ei pidä paikkansa. Esimerkiksi Oulu. Voiko jyväskyläläisiä kiinnostaa laji, jonka ainoa huippuottelu on Itä-Länsi? Kouvolan ja Sotkamon Itä-Lännet olivat kansainvälistä huippu-urheilua. Pesäpallo kiinnostaa keskisuomalaisia, mikäli sen joukkue on liigan kärki- ja mitalijoukkue.

Huippu-urheilu vaatii tekoja. Tärkein investointikohde on joukkue. Kirin nimenvaihto ei ole ratkaisu, mutta uusi hiekkatekonurmi on.

Kirin pitää panostaa enemmän juniorityöhön, mikä oli ennen sen vahvuus. Siis Sotkamon malli. Siellä on pesäpallolukio. Siellä koulut ja opettajat edistävät ja tukevat Jymyn kasvua liigajoukkueena.

Jyväskylässä olisi oltava lukio, joka liikunnassa painottuu pesäpalloon kuten Vaajakosken lukio futikseen. Voionmaa on hieno yleisliikuntalukio.

Lajin liigajoukkue on kaupungin hieno käyntikortti. Sen uusi alku olkoot amatööristä ammattiin. Onnea ja menestystä Jyväskylän pesäpallolle!

LASSE RÖNKÄ Joutsa

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 25.5.

Koulussa huomio perustaitoihin

Alle 18-vuotiaan työllistäminen on vastuullinen teko

Hallitusohjelmaan kansallinen talous- taidon ohjelma

Sain hyvää palvelua

Suomen puolesta Euroopan unionissa

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Haittaan liittyy uhka

Pidetään seurakunnassa syli avoimena partiolaisille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.