Jyväskylän reunat hyötykäyttöön

Täältä Muuramen takaa, noin puolen tunnin päästä Jyväskylän keskustasta, Korpilahdelta huutelen. Huutelen huolen äänellä, mihin moni muukin keskustan ulkopuolella asuva jyväskyläläinen voi yhtyä.

Esitän surullisen väittämän, että kaupungissamme ei nyt toteudu tasa-arvoinen kohtelu kaavoituksen suhteen kaikilla alueilla.

Me Jyväskylän reunoja asuttavat ihmiset pelkäämme asuinpaikkojemme palveluiden puolesta ja kaipaamme kotikonnuillemme elinvoimaa.

Samaan aikaan kaupunki kaavoittaa teollisuustontteja epäedullisesti syrjäisempien seutujen vinkkelistä katsoen ja uusien elämää henkivien yritysten mahdollisuus jäädä meidän saavuttamattomiin kasvaa. Esimerkiksi Korpilahdella on tällä hetkellä yksi kaavoitettu teollisuusalue.

Korpilahdella, täällä mistä Päijänne alkaa, täällä on tilaa ja aavaa on muuallakin. Avoimia metsä- ja peltoaukeita löytyy ja paikkoja hyvien kulkuyhteyksien varrelta yritystonteille on varmasti.

Kaupunki voisi ottaa kaavoitukseen reuna-alueiden tulevaisuuden ajattelun lisäksi maanomistajat mukaan. Sekä myös riskiä!

Hieman pidempi matka kaupungin keskustasta ei ole este yritysten sijainnille, edullisempi tontti hieman sivummalla on monelle liiketoiminnalle vain eduksi.

Miksi ei kaavoitettaisi esimerkiksi hehtaaritolkulla teollisuusaluetta, johon Kemiin sijoittuneen Kaidin kaltaiset suuret kansainväliset organisaatiot voisivat asettua? Miksi Muurame löytää jatkuvasti uusia firmoja rajojensa sisäpuolelle, mutta sen ympärillä leviävä Jyväskylä (esim. Korpilahti) kuihtuu jatkuvasti?

Eikö kaupungissa olla kiinnostuneita reuna-alueiden elvyttämisestä? Eikö Jyväskylän ole tarkoitus kasvaa? Miksi emme kasvaisi Muurameen päin? Eikö tulevaisuudessa Muuramen sulauttaminen osaksi Jyväskylääkin sujuisi näin ns. luonnollisesti?

Miksi Jyväskylän reunoja ei oteta hyötykäyttöön?

Jenny Linna

kuntavaaliehdokas (kesk.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

City-sähköauto ja Keski-Suomen olot

Aalto-puisto yhdistäisi luonnon ja kulttuurin

Itsenäisyys ja sen keskeiset kriteerit

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Paremmin sujuvaa Linkki-VIP-palvelua

Haloo hallitus ja eduskunta! Tarvitsette kunnon terapeuttia!

Migri ja ihmisyys

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.