Jyväskylän roskisten poiston taustat

Viitaten perjantaiseen 28.4. Keskisuomalaisessa olleeseen artikkeliin, mainosroskisten katomaisesta yöllä Jyväskylän keskustasta, haluaisin kaupunkilaisille oikaista seuraavaa.

Yritykseni Spotvision Oy osti mainossäiliöliiketoiminnan Weblandian konkurssipesältä ja jatkoi keskeytyksettä säiliöiden tyhjennystä, huoltoa ja ylläpitoa. Lisäksi investoimme tehostettuun huolto- ja puhtaanapitopalveluun.

Roskiksia ei siis Jyväskylästä poistettu katupäällikön mainitseman Weblandian konkurssiin ajautumisen vuoksi. Palvelu oli edelleen tarjolla.

Teimme kaupungin edustajille esityksen jatkaa toimintaa aiemmin ehdoin lisättynä kaupungin oikeudella saada ilmaista ilmoitustilaa säiliöistä.

Teimme myös vaihtoehtoisen esityksen, jonka mukaan kaupunki olisi saanut säiliöistä vuokratuloja, jos haluaa itse huolehtia tyhjennyksistä.

Kumpikaan näistä ehdotuksista ei kiinnostanut kaupungin edustajia, vaan he vaativat säiliöiden mahdollisimman pikaista poistamista.

Ymmärrän, jos säiliöt haluttiin pois kaupunkikuvan vuoksi, mutta tämä ei artikkelin mukaan ollut syy. Taloudellisesti tarkasteltuna kaupungin edustajat valitsivat vaihtoehdon, joka synnytti merkittävät kustannukset.

Kertakustannukset syntyivät vanhojen säiliöiden kunnostuksen ja asennuksen osalta, sekä jatkuvan kustannuksen säiliöiden tyhjennyksestä, huollosta ja ylläpidosta.

Meille omien säiliöiden tyhjennyksen ja ylläpidon vuosikustannukset Jyväskylässä olisivat olleet n.12 000 euroa. Eiköhän se kaupungille maksa likimain saman.

Vaihtoehtona olisi ollut näiden kustannusten välttäminen kokonaisuudessaan ja lisäksi saada kaupungille veloituksetonta ilmoitus-/mainostilaa säiliöissä.

Katupäällikkö Tuula Smolander sanoi artikkelissa: ”Joskus sitä virkamieskin oppii” Tähän tekisi mieleni lisätä: Jos ei muuta niin kerryttämään lisää kustannuksia ja työtä kaupungille.

Perttu Valaja

toimitusjohtaja

Spot Vision Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.