Jyväskylän seutu tukee yhdistyksiä

Vastauksena Anne Astikaisen kirjoitukseen (Keskisuomalainen 17.4.) kerron, että Jyväskylä ja muut Keski-Suomen kunnat edistävät oivallisesti vapaata kansalaistoimintaa. Keski-Suomen kulttuuriyhdistys ry tietää sen: yhdistys on muutamien elinvuosiensa aikana järjestänyt yli 35 yleisötapahtumaa yhteistyössä alueen kuntien kanssa.

Kulttuuri- ja sosiaalitoimi sekä seurakunnat, kirjastot ja museot ovat poikkeuksetta vastanneet ystävälliseen kädenojennukseemme samalla mitalla. Ne ovat vastanneet yhteistyötarjoukseemme nopeasti ja myönteisesti. Asiantuntevaa apua on riittänyt, ja myös osaavia esiintyjiä on järjestynyt. Koskaan emme ole ole joutuneet pitämään tapahtumaamme taivasalla. Monen kunnan kotisivuilla oikein kannustetaan ottamaan yhteyttä tällaisissa asioissa. Kaupunginjohtaja Markku Anderssonin ansiosta avoimuus ja yhteistyö kunnan työntekijöiden ja alueen yhdistysten välillä on lisääntynyt kiitettävästi. Kulttuuritoimenjohtaja Elli Ojaluoto sekä kirjastolaiset ja samoin heidän kollegansa maakunnan kunnissa ansaitsevat kiitoksen asenteestaan. Keskisuomalainen, Keskimaa ja monet muut maakunnan toimijat ovat konkreettisesti osoittaneet kulttuurimyönteisyytensä.

Vapaa kansalaistoiminta on uudessa Jyväskylässä vahvoilla.

KATRIINA KAJANNES dosentti Keski-Suomen kulttuuriyhdistyksen Lassi Nummen seuran ja Suomen sanan puheenjohtaja Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Raamattuun ei ole oikotietä

Avaimia Raamatun kohtien oikeaksi kääntämiseksi

Loukkaava puhe ei ole kenellekään sopivaa

Lyhyet

Lyhyet

DI-koulutus tuo mahdollisuuksia

Vierailijakolumni: Matkailua kesä-Suomessa

Lyhyet

Jyväskylän sote-asioihin järkeviä päätöksiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.