Jyväskylän tulevaisuus tehdään yhdessä!

Jyväskylän talous on saatu hienosti nousuun ja jatkokin näyttäisi lupaavalta, mutta vielä on työtä tehtävänä ja kaupunkia kehitettävänä.

Kuntavaalien ajankohtaisimmiksi aiheiksi Jyväskylässä on noussut selkeästi toisen asteen koulutus ja ikääntyvien kaupunkilaisten huomioiminen, etenkin palveluiden tarjonnassa ja hoidossa. Jotta Jyväskylä oikeasti pystyisi vastaamaan näihin tarpeisiin, lähtien aina sieltä laadukkaasta varhaiskasvatuksesta alkaen, pitää kaupungin olla elinvoimainen.

Kaikki siis liittyy loppujen lopuksi tähän yhteen asiaan; hyvinvoiva ja menestyvä kaupunki pystyy tarjoamaan monipuoliset palvelut, ja siihen tarvitaan meitä kaikkia kaupunkilaisia ja kaikkien omaa pientä panosta.

Vaikka olemme juuri saaneet lukea hienoja uutisia Jyväskylän positiivisesta taloudesta, samalla on huolen aiheena kuitenkin kaupunkimme korkea työttömyysaste.

Jotta Jyväskylässä saadaan työllisyyttä kehitettyä positiiviseen suuntaan, se tarvitsee erilaisia, eri alojen yrityksiä. Yksityiset yritykset työllistävät kaupungissamme suurimman osan asukkaista, ja myös julkinen sektori tarvitsee yksityisyrittäjiä tukemaan palveluverkostoaan, tästä hyvä esimerkki tulevaisuuden sote-uudistus.

Yhteistyössä takaamme monien työpaikkojen säilymisen kaupungissamme. Uusien yhteistyöhankkeiden myötä luomme myös uusia työpaikkoja kaupunkiimme.

Esimerkiksi suunniteltu Hippos-hanke tuo valmistuttuaan suuren määrän uusia työpaikkoja, puhumattakaan rakennusajan merkittävästä työllistämisvaikutuksesta. Tätä kautta saadaan myös uusia asukkaita ja veronmaksajia Jyväskylään.

Erilaiset tapahtumat ovat rikkaus kaupungillemme sanan monessa merkityksessä. Hetkellisesti ne työllistävät suuren määrän ihmisiä sekä tuovat aikamoisen lisän paikallisten yritysten liikevaihtoon.

Onhan niillä merkitystä myös Jyväskylän maineeseen jopa kansainvälisellä tasolla, esimerkkinä vuosittain järjestettävä rallitapahtuma sekä erilaiset messut. Nämä monet tapahtumat ovat lisäksi merkittävä valopilkku keskustamme katukuvassa.

Meidän ei siis pitäisi vastustaa liian jyrkästi uusia hankkeita vaan olla avoimin mielin, harkita tarkkaan mitä ne voisivat tuoda kaupungillemme ja sitä kautta meille kaupunkilaisille.

Voimme kehittää kaupunkimme elinvoimaisuutta vain antamalla mahdollisuuden uusille asioille, aina muutos ei ole pahasta vaan joskus se lupaa paremman tulevaisuuden.

Tuetaan siis paikallista yrittäjyyttä ja suositaan paikallisia palveluita. Tehdään yhteistyötä koulujen kanssa, jotta nuorisomme saa mahdollisimman positiivisen kuvan työelämästä, eri ammateista ja myös yrittäjyydestä.

Nostetaan koulutuksemme taso vastaamaan muiden kaupunkien tasoa ja jopa edelle, näin nuorisomme saa tasapuolisen mahdollisuuden jatkokoulutusta ajatellen ja myös Jyväskylän hieno maine sivistyskaupunkina säilyy jatkossakin.

Tällä kaikella edistämme Jyväskylän elinvoimaisuutta ja teemme siitä vetovoimaisen uusille asukkaille. Ja ennen kaikkea voimme taata myös tasokkaat palvelut kaupunkilaisille!

Tehdään siis yhdessä!

Reetta Nummelin

kuntavaaliehdokas (kok.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Avoimen väylälle myös taloudellista tasa-arvoa

Lyhyet

Kukaan ei valvo Kelaa

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Talousjärjestelmä luo pahoinvointia

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.