Jyväskylän urheiluseurat erityistuen kohteiksi

Ensi vuoden alusta muodostetaan Keski-Suomeen uusi 130 000 asukkaan kaupunki liittämällä Jyväskylän kaupunki, maalaiskunta ja Korpilahti yhteen. Myös seurakunnissa tapahtuu vastaava yhdistyminen.

Urheiluseuroilla on merkittävä rooli alueen asukkaiden viihtyvyydelle ja alueen imagon muodostumiselle. Mielestäni Suur-Jyväskylään tulisi muodostaa superseuroja eri urheilun osa-alueille. Tuskin yhteen eri urheilun alueet kattavaan seuraan päästään. Näin ollen eri urheilun osa-alueilla tulisi koota voimat valtakunnan tason teemakohtaisen seuran muodostamiseksi. Voisiko Keski-Suomen Liikunta toimia taustaselvityksessä apuna?

Lähtökohtana tulisi olla nykyisten seurojen pitkäaikaisten perinteiden ja usein kymmeniä vuosia jatkuneen talkootyön kunnioittaminen. Prosessi voi olla vaikea ja tunteita nostattava. Mahdollisuudet ovat kuitenkin uhkiin nähden moninkertaiset ja siten niihin olisi tartuttava.

Listaan muutamia mahdollisuuksia. Jyväskylässä on lähes 30 000 opiskelijaa, joista yli puolet tulee Keski-Suomen ulkopuolelta.

Tämä vastaa noin 250 000 asukkaan kaupunkia nuorten asukkaiden osalta. Valtakunnallinen rekrytointipohja on menestymisen avaintekijä alueen oppilaitoksille ja näin voisi olla entistä systemaattisemmin myös urheilussa. Kuten huippukoulutusyksiköt myös huippuseurat vetäisivät Jyväskylään entistä enemmän lahjakkaita opiskelijoita. He myös todennäköisesti liittyisivät paikallisen seuran jäseneksi jos se edesauttaisi heidän menestymistään.

Toinen menestystekijä on ylivoimainen valmennusosaaminen. Jyväskylässä on maan ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta, jonka opiskelijat ja tutkijat voitaisiin kytkeä nykyistä monipuolisemmin alueelliseen urheiluseuratoimintaan.

Mielestäni Jyväskylän kaupungin tulisi ottaa urheiluseuratoiminta erityisen tuen kohteeksi. Se on myös osa elinkeinotoimintaa kuten monet viimeaikojen urheilutapahtumat mm Kuninkuusravit ja Jyväskylän MM-ralli osoittivat.

PEKKA NEITTAANMÄKI Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

LyhyetPuolimatkan opeilla palattaisiin aikaan, jolloin poikkeava nuori päätti itse elämänsä.Kaipauksella muistaen

Päihteiden myynnin ikärajoja on valvottava

Pidetään seurakunnassa syli avoimena partiolaisille

Haittaan liittyy uhka

LyhyetSuomeekin tapa että aseen saa armeijasta mukaan. Pitkissä parisuhteissa on hyvä osata puolustaa itseään.

Muutto ja muutos

Seurakunta ja tilakiistat

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

Kuntien verkkoyhtiön tervehdyttämisen haasteet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.