Käännetäänkö takkeja?

Skarpit nuoret ministerimme ovat saaneet arvostusta EU:ssa. Varmasti heillä on myös itsenäistä ymmärrystä. On kuitenkin myös asioita, joita he mieltävät kuultuaan niitä kollegoitaan, jotka määrittelevät heidän arvostuksensa.

Nyt ollaan Suomen tulevaisuuden tiellä. En tiedä, onko ahdinkoon joutuneiden tukeminen sittenkään oikein, jos Suomi ja Eurooppa joutuisivat kriisiin Portugalin tuen hylkäämisellä. Kreikan on nähty joutuvan joka tapauksessa ns. velkasaneeraukseen. Jos tuemme Portugalia ja sekin joutuu velkasaneeraukseen, niin paljonko se maksaa Suomelle?

Taloussuhdanteet saattaisivat joutua laskuun, mutta paljonko maksaisi suhdannelasku verrattuna menetettyyn tukirahaan? Tätä ei ole kukaan kertonut. Poliittisesti kyse on historiallisesta projektista. Nyt EU-mielteiset taktikoivat aikataululla. Uusi eduskunta on juuri valittu. Hallitusta ei ole muodostettu.

Tässä välissä on mahdollista viedä entisen hallituksen tukipäätökset lävitse ilman uuden hallituksen hyväksyntää ja eduskunnanhan voi manipuloida äänestystuloksista huolimatta. Tukipäätös tehdään. Soini sanoo, ettei voinut systeemille mitään. Toteutuuko kansan eduskuntavaaleissa esittämä demokraattinen päätös?

JUHANI SUONPÄÄ Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Lyhyet

Lyhyet

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

Kehitystyötä ei ole vara hukata

Oppimateriaalien hankintaan yhdenvertaisia ratkaisuja

Kivihiili kiellettiin jo

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.