Kääntääkö SDP takkinsa

Kääntääkö vasemmistoliittokin SDP:n tavoin takkinsa EU-tukipakettien suhteen? Toivottavasti ei, sillä olen pitänyt nykyistä vasemmistoliittoa lupaustensa pitävänä jämäkkänä puolueena.

Vasemmistoliiton kantahan oli hyvin jyrkkä holtittomasti raha-asioitaan hoitaneiden euromaiden auttamiseen ennen eduskuntavaaleja. Lipsumista vaalilupauksilleen näissä asioissa olen kuitenkin havainnut Paavo Arhinmäen lausunnoissa sen jälkeen, kun SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on houkutellut vasemmistoliittoa mukaan suunnitteilla olevaan Jyrki Kataisen uuteen hallitukseen.

Arhinmäen kannattaisi kuitenkin muistaa, miten vasemmistoliiton uskottavuus kärsi äänestäjiensä silmissä pahoin, kun puolue oli aikoinaan Paavo Lipposen hallituksissa mukana tukemassa hyvin oikeistolaista politiikkaa. Samoin voisi käydä nytkin, sillä vasemmistoliitto joutuisi tulevassa hallituksessa melko varmasti tukemaan Kataisen ja Urpilaisen johdolla tehtävää ilmeisen oikeistolaista politiikkaa, niin samankaltaisia poliittisilta näkemyksiltään SDP ja kokoomus nykyisin ovat.

SDP pelasi kaksilla korteilla vaaleissa, kun viimeisessä, kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajien vaalitentissä toimittajat eivät saaneet SDP:n puheenjohtajalta Jutta Urpilaiselta selvää vastausta kiinnostaviin kysymyksiin. Toimittajien kysyessä puolueiden kantaa EU-tukipaketteihin ja taitetun eläke-indeksin korjaukseen Urpilainen nosti molemmat kortit, punaisen ja vihreän, kysymyksiin vastatessaan.

Kaksilla korteilla pelaaminen sai osan epävarmoja liikkuvia äänestäjiä äänestämään demareita ja puolue nousi niukasti toiseksi suurimmaksi puolueeksi vaaleissa. SDP:n kiertely vaalilupauksissaan ja kaksilla korteilla pelaaminen nyt käydyissä vaaleissa voi kostautua myöhemmin. Kansan poliittinen muisti ei ole niin lyhyt kuin usein uskotellaan.

UNTO PYNNÖNEN Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Hyvinvoivat vanhemmat ovat hyvinvoivien lapsien voimavara

Rinteen pikavippibudjetti kurittaa ahkeraa keskiluokkaa

Lyhyet

Lyhyet

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Lippumme elää ajassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.