Kävellen kuntoon

Ihmisten nykyisessä liikunnan puutteessa on ehkä kaikkein ironisinta se, että se olisi ollut niin helposti vältettävissä. Tekniikka on poistanut ruumiillisen rasituksen työpaikalta ja kotitöistä ja kuntoilugurut ovat antaneet ihmisille liian vaativia ohjeita siitä, miten pitäisi liikkua. Sillä hyvän kunnon saavuttaminen on yhtä helppoa kuin jalan asettaminen toisen eteen. Kävely on käytännöllisin ja tehokkain liikuntamuoto. Mikään muu liikuntaharrastus ei suo liikkumisen iloa yhtä helposti kuin yksinkertainen kävely.

Kävelemällä voi jopa päästä paikasta toiseen ja silloin palavat kalorit eikä bensiini auton tankissa. Kuntoliikunta varsinkaan KKI-tasolla ei voi eikä saa olla pelkkää hikeä ja kyyneleitä.

Kuntopolun on kiertänyt kymmenen vuoden aikana 19000 ihmistä eli 2000 ihmistä per vuosi.

Sauvakävely on myös hyvä harrastus, jos sitä tekee oikein. Mielestäni sauvakävely on väärä termi, sen pitäisi olla hiihtokävely, koska siinä tulee hiihdonomaista liikettä pitkää venytettyä askelta, jossa niskahartia hyötyy.

Muuratsalon Ramin kuntopolulla on käynnissä kilpailu, jossa eniten polulla juhannukseen mennessä käynyt saa Ramin kuntomitalin. Viisi mitalia miehille ja viisi mitalia naisille. Mitalit annetaan juhannusaaton (19.6.) Yöttömän yön retken yhteydessä. Polku on myös auki talvella sillä se lapioidaan auki n. kolme kilometriä.

RAIMO NIEMINEN Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Julkiset palvelut tärkeitä

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.