Kävellen olisit jo perillä

Onpa kätevä asua Jyväskylän lähiseudulla, kun sieltä on helppo kulkea kaupungin keskustan tuntumaan kouluun. Näin se ei kuitenkaan ole - valitettavasti.

Kuljemme Keljonkankaalta sekä Korpilahdelta päivittäin kouluun Jyväskylään Kyllönmäelle. Linja-autoja lähtee Korpilahdelta aamuisin kahden tunnin aikana kuusi vuoroa. Kun kello menee yli yhdeksän, saa bussia odotella jo jonkin aikaa. Keljonkankaalta yhteydet ovat taas jo vähän parempia, sillä vuoroja menee 30 minuutin välein.

Ei todellakaan ole helppoa kulkea noinkin "kaukaa", vaikka vuoroja on suhteellisen paljon aamuisin. Bussit ovat hyvin harvoin oikeassa ajassa. Välillä ne ovat 20 minuuttia myöhässä. Joskus ne saattavat lähteä jo minuutteja aikaisemmin virallista lähtöaikaa. Tällaisella aikataulutuksella ei ole kovin helppoa ehtiä. jos kyytiin hyppää matkalla olevalta pysäkiltä.

Miksi iltapäivällä ajaa kaksi linja- autoa peräkkäin Korpilahdelle ja seuraava vasta tunnin päästä? Eikö olisi järkevämpää aikatauluttaa bussit niin, että niillä olisi eroa esimerkiksi puoli tuntia. Näin säästyttäisiin pitkiltä odotusajoilta.

Osa kuskeista on mukavia ja tervehtivät aina, kun asiakas astuu linja-autoon. Osa taas ei sano mitään ja osa on töykeitä. Sellaisesta palvelusta ei jää hyvä mieli asiakkaalle.

Osa busseista on huonokuntoisia. Penkit ovat rikki eikä stop-nappulat toimi. Sellaisessa bussissa matka ei ole viihtyisä.

Bussien numerot ovat epäselviä, joten niitä on vaikea nähdä kaukaa. Tällöin on vaikea pysäyttää bussi oikealle pysäkille.

Meidän mielestämme bussit ovat käteviä, mutta aika kalliita. Aikataulut olisi muutettava käytännöllisemmäksi ja kuskien tulisi huomioida asiakkaansa. Bussit pitäisi saada pysymään aikataulussa niin kaikki helpottuisi!

EMILIA JOKINEN SAARA HOVILA Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Veikkaus viimein havainnut ongelmat

Outoa touhua Jyväskylän metsissä

Puolimatka petaa poliittista uraansa

Hallitus hakee fokustaan

Pääministeri Rinteen ikiomat kuplat

Lyhyet

Lyhyet

Mustamaalaus ei hyödytä Uuraisia

Palautussopimusten puute on ongelma

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.