Kahdeksasluokkalaisen mielipidekirjoitus: Lapset vai sammakot?

Jyväskylän Vesankaan aiotaan tehdä kalliomurskaamo. Päätös tehdään Jyväskylän kaupungin rakenne- ja ympäristöjaostossa tiistaina.

Murskaamo hankaloittaisi vesankalaisten elämää. Vesankajärventiellä kylän halki kulkisi raskasta liikennettä arkisin klo 6–22.

Tie muuttuisi vaaralliseksi, ja se tarkoittaa että kaupungin olisi maksettava monien oppilaiden taksikyydit koululle ja koteihin, vaikka matkaa olisikin vain vähän. Jos oppilaat kulkevat takseilla, heidän koulupäivänsä pitenevät, koska he joutuisivat lähtemään aikaisin aamulla taksiin ja odottamaan koulun jälkeen taksia.

Lapset eivät voi vapaa-ajallaankaan kulkea turvallisesti Vesankajärventietä kavereille ja harrastuksiin. Tie on jo valmiiksi kapea ja huonokuntoinen, eikä se kestäisi rekkojen päivittäistä kulkua. Sekin toisi lisäkustannuksia.

Murskaamolle suunnitellulta alueelta on löydetty uhanalainen viitasammakko. Onko totta, että lasten koulutien vaarantuminen ei vaikuta päätöksenteossa ja että murskaamon toteutuminen on nyt sammakoiden varassa? Ovatko sammakot lapsia tärkeämpiä?

Aino Savolainen

Jyväskylän kristillinen koulu 8A

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mustamaalaus ei hyödytä Uuraisia

Palautussopimusten puute on ongelma

Sateenkaariliike vahingoittaa

Lyhyet

Lyhyet

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.