Kaikilta leikataan: Rikkailta veroja, meitä muilta tuloja

Suomen uusi porvarihallitus on julkistanut hallitusohjelmansa ja hyytävän kylmää kyytiä on luvassa. Hallituksen leikkauslista on järkyttävää luettavaa – tätäkö äänestäjät oikeasti halusivat?

Sipilän hallitus laittaa lamatalkoiden maksajiksi köyhät ja kipeät, lapset ja vanhukset, työttömät ja opiskelijat sekä pieni- ja keskituloiset palkansaajat.

Oikeistopuolueiden edustamien hyväosaisten ei tarvitse osallistua – päinvastoin, heidän verotustaan kevennetään. Hallitus siis leikkaa kaikilta: rikkailta veroja ja meiltä muilta tuloja.

Erityisen törkeää on kolmen työnantajapuolueen muodostaman hallituksen hyökkäys työväestöä vastaan. Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) sanelemilla ehdoilla maan hallitus kiristää mafiaottein ay-liikettä: palkanalennukset ja työajanpidennykset tai 1,5 miljardin lisäleikkaukset. Todella alhaista toimintaa.

Moinen kiristäminen ei sovi sivistyneeseen sopimusyhteiskuntaan. Uhkailu ei ole neuvottelua. Sipilän hallituksen tavoitteena on kolmikannan ja yleissitovien työehtosopimusten romuttaminen. Työntekijöiden äärimmäinen kyykyttäminen.

Ammattiliitot, mm. TEAM ja AKT, ovat jo onneksi reagoineet porvarihallituksen kiristykseen. Kannanotoissa on arvioitu työmarkkinoiden kriisiytymistä syksyllä. Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus suorastaan kerjäävät maahan yleislakkoa.

Olisiko trio ässän aika ottaa järki käteen ja palata neuvottelupöytään, jossa palkansaajat ovat tasavertaisena neuvottelukumppanina?

Juha Ruotsalainen

puheenjohtaja

Jyväskylän Kirjatyöntekijäin Yhdistys ry

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

Vero- vapaus ja synnytys

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.