Kaikki hassahtivat vastustamaan

Kun lukiokoulutus siirrettiin koulutuskuntayhtymään, oli Sanomalehti Keskisuomalainen jo valmisteluvaiheessa valinnut puolensa. Ylläpitäjäsiirron tapahduttua kirjoittelu jatkui. Merkittäviä todisteita tehdyn päätöksen kehnoudesta olivat lyseon penkit, vessakirjoitukset sekä AO-lippu, joka lopullisesti tuhosi perinteikkään lyseon.

Nyt, kun vasta on tehty alustavia selvityksiä lukioiden tulevista vuosista, Keskisuomalainen masinoi mielipiteitä kokoomuspoliitikolta, opettajajärjestöltä ja museomiehiltä. Näytti vasemmistonuoretkin hassahtaneen samaan joukkoon. Kommentoimatta tässä nyt muita kantojaan keskeneräisestä asiasta jo lausuneita kysyisin Jaakko Seliniltä: Mites se Jyväskylän kaupunki, sitten kun olet kuntayhtymän purkanut, hoitaisi maakuntatasoisesti ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen ja oppisopimuskoulutuksen?

40 vuotta Jyväskylässä maakuntalehden koulutuspoliittisia kantoja seurattuani, on todettava, että harvassa ovat ne koulutukseen liittyvät jutut, joissa olisi viitsitty asioihin paneutua. Tärkeää näyttää olevan pinnallisuus, koulujen rankinglistaukset ja vaahtoaminen asioista, joissa lehti katsoo muka olevansa kansan asialla. Sen lisäksi, että lehti on nurkkakuntainen ja kulttuurivastainen, se on viime viikkoina yrittänyt selittää rasistiset typeryydet maalaismiehen kokemattomuutena. Maalaismiehenä olen tästä perin juurin loukkaantunut.

MIKAEL ELGLAND rehtori, emeritus Jyväskylä, Vaajakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Rinteen pikavippibudjetti kurittaa ahkeraa keskiluokkaa

Hyvinvoivat vanhemmat ovat hyvinvoivien lapsien voimavara

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Lyhyet

Lyhyet

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.