Kaikkien alojen asiantuntija Puolimatka

Kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka toi mielipidekirjoituksessaan (27.9.) esille uuden erityisosaamisalueensa, politiikan tutkimuksen.

Sain kyseenalaisen kunnian tulla mainituksi teologian, kasvatustieteen, filosofian, sukupuolentutkimuksen, seksuaalikasvatuksen sekä nyt myös politiikan tutkimuksen asiantuntijan motiivien analyysissa.

Professori Puolimatka on saanut osaamisestaan tunnustukseksi mm. Setan Kunniarotta-antipalkinnon. Palkinnolla Seta ry nuhtelee julkisesti tahoa, joka on esittänyt syrjiviä mielipiteitä seksuaali- tai sukupuolivähemmistöistä tai harjoittanut syrjintää.

Puolimatkan kohdalla perusteluina palkinnolle olivat mm. se että Puolimatka on omaa henkilökohtaista agendaansa ajaessaan käyttänyt taustatukenaan toistuvasti tieteellistä auktoriteettiaan ja asemaansa Jyväskylän yliopiston professorina.

Myös Skepsis ry on osoittanut kunnioituksensa Puolimatkan tieteellisiä aikaansaannoksia kohtaan myöntämällä vuoden 2008 Huuhaa-palkinnon Kustannus Oy Uusi Tielle Tapio Puolimatkan kirjojen julkaisuista.

Skepsis katsoi kirjojen tarkoitukseksi luomisopin tuomisen kouluopetukseen ja ilmaisi olevansa huolissaan kasvatustieteen puolesta, kun alan professori esittää tällaista.

Skepsis ry:n tarkoitus on edistää kriittistä ajattelua sekä tieteeseen ja järkeen perustuvaa käsitystä maailmasta.

Professoriliiton Jyväskylän osaston johtokunnan puheenjohtaja ja sihteeri esittivät mielipidekirjoituksessaan (14.8.) huolensa siitä, että professori Puolimatka hämärtää rajaa tieteellisen tutkimuksen ja mielipidekirjoituksen välillä. Välimaan ja Virtasen mukaan tämä vie uskottavuutta hyvältä tieteelliseltä tutkimukselta ja tietoon perustuvalta päätöksenteolta.

Jopa Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan professori Luomanen tyrmäsi Puolimatkan “tieteellisen” kirjoittelun, koska “kampanja pedofilian laillistamiseksi” tekstissä Puolimatkan yhtenä keskeisimpänä lähteenä on mm. äärioikeistolainen bloggaaja (Mainwaring).

Näiden kaikkien saavutusten jälkeen onkin hämmentävää huomata, että Puolimatka on tuoreimmassa mielipidekirjoituksessaan laajentanut osaamisalueettaan politiikan tutkimukseen.

Uskollisena omalle agendalleen Puolimatka tulkitsee politiikan kytköksiä ja tapahtumia niin terävästi, että jopa Sami Borg ja Kari Palonen kalpenevat.

Tarkkasilmäisenä professorina Puolimatka toi mielipidekirjoituksessaan esiin kytköksiäni politiikkaan ja jopa esimieheni nimen.

Professori käänsi Jyväskylän yliopiston sisäisen asian puoluepoliittiseksi peliksi ja samalla mitätöi täysin kokemukseni hänen opiskelijanaan.

Mitä, jos professori Puolimatka vihdoin vastaisi häntä kohtaan esitettyyn asialliseen kritiikkiin mm. epätieteellisiin lähdeviittauksiin liittyen.

Kritiikkiä ei voi paeta vaihtamalla puheenaihetta pedofiliaan, koska kukaan ei ole sen tuomittavuudesta eri mieltä.

Irina Tuokko

erityispedagogiikan opiskelija (JYU)

kaupunginvaltuutettu (vihr.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.