Kaksinaamaista politikointia

1960-luvulta 1990-luvun alkuun SDP oli työväenpuolue harjoittamansa politiikan ansiosta. Mielestäni se ei sitä enää ole sen jälkeen ollut.

1996 Lipposen hallitus leikkasi rajusti työttömyysturvaa, samoin eläkeindeksin taittamisesta päätettiin, jolla leikattiin tulevia eläkkeitä.

SDP oli hallituksessa yhtäläisesti 12 vuotta. Sinä aikana verotusta on alennettu lähinnä suurituloisia hyödyttävästi 6 miljardia euroa. Tutkimusten mukaan vähäosaisten etuudet, kuten työttömyysturva, sairauspäiväraha, toimeentulotuki ja niin edelleen, ovat kymmenen vuoden takaisella tasolla, vaikka ansiotöissä ym. ryhmissä ansiot ovat nousseet kymmenessä vuodessa jopa lähes 50 prosenttia.

SDP arvostelee nykyistä porvarihallitusta nyt oppositiossa, asioista, jotka se olisi voinut korjata 12 vuoden hallitusoloaikanaan. SDP:tä ei nähdä enää vaihtoehtona tavallisen ja vähäosaisen kansan keskuudessa, koska se on ollut mukana johtamassa Suomen pörssivaltaan, huonontanut julkisia palveluja ja köyhdyttänyt köyhiä jopa nousukaudella ja ollut poistamassa varallisuusveron.

Varallisuusveron poisto tuo valtion kassaan 150 miljoonan euron loven vuositasolla. Tällä rahalla esimerkiksi työllistäisi työttömiä paljon Suomessa.

SDP oli hallituksessa hyväksymässä kunta- ja palvelurakenneuudistuksen. Tämän lain johdosta kunnissa ja kaupungeissa kansalaisille tärkeitä peruspalveluita siirretään ydinkeskustöihin.

SDP teki ennen eurovaaleja välikysymyksen muiden oppositiopuolueiden kannattamana työllisyysmäärärahojen riittämättömyydestä eduskunnassa, kun taas kuntatason päättävissä elimissä oikeistosiipeen luettavat 14 demarivaltuutettua puolsivat 1,3 miljoonan euron leikkausta työllisyysrahoihin 1.12.2008 Jyväskylän valtuustossa.

Mielestäni tämä on kaksinaamaista politikointia. Kuten nyt EU-vaalit osoittivat, ei unelmilla eikä suurella rahalla mainostaminen muutaman viikon ajan ennen vaaleja tuo äänestäjiä puolueiden taakse, vaan vaalien välivuosina tehdyt tai tekemättömät työt ratkaisevat seuraavien vaalien kannatuksen.

Kokoomus on esimerkki puolueesta, joka on tinkimättömästi pitänyt vaalilupauksensa omiensa etujen ajamisessa, siksi sen kannatus on edelleen hyvä hallitusvastuusta huolimatta.

Nyt on SDP:n nykyisellä puoluejohdolla itsekritiikin aika ja puolueen politiikan suuntaa on nykyisestä muutettava ainakin kymmenen piirua vasemmalle. Muuten perussuomalaiset tai vihreät ajavat ohi kannatuksessa seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Kun uskottavuus kansalaisten silmissä kerran menee, sitä on vaikea palauttaa. SDP:n puoluejohto on ilmeisesti huonokuuloista joukkoa, koska kentän toivomuksia ei ole kuultu ja toteutettu.

UNTO PYNNÖNEN Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus etenee luvatusti

Kutsuntoja pitäisi kehittää tarkastelupisteeksi

Seppälän Prismaan on tulossa lisää penkkejä

Ymmärrys hoi, äly älä jätä!

Korttelimallista synergiaetuja

Lyhyet

Lyhyet

Työn arvostuksen pitää näkyä myös korvauksessa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.