Kaksoisraidehanke lienee jo haudattu

Kaksoisraidehanke Orivesi–Jämsä on koko Keski- Suomelle tärkein infrahanke, joka tukisi maakunnan elinvoimaa ja myös Suomen bruttokansantuotetta. Loppuvuodesta jo tullaan näkemään sen puutteen aiheuttamat ongelmat vientiteollisuudelle ja henkilöliikenteelle.

Äänekosken uusi tehdas tuottaa loppuvuodesta rutkasti lisää rahtia tälle yksiraiteiselle rataosuudelle ja se aiheuttaa raideliikenteen hidastumista, kun toinen raide puuttuu.

Keski- Suomen liiitto on tehnyt toimivaltansa puitteissa kaiken mahdollisen, että ongelman haitta-aika hallittaisiin.

Maakunnan kansanedustajat eivät ole ottaneet raideasiaa esiin, kansanedustaja Touko Aaltoa (vihr.) lukuunottamatta. Aalto on tehnyt asiasta eduskunta- aloitteen. Julkisuudessa kaikki Keski-Suomen kansanedustajat kuitenkin kertovat kovasti ajavansa maakunnan asioita.

Liikenneviraston ilmoituksen mukaan heillä ohjelmoidaan parhaillaan suunnitteluprosessin seuraavaa vaihetta eli tarveselvityksen laatimista. Äänekoskella alkaa tuotanto jo syksyllä.

Viraston ilmoituksesta voi maallikko päätellä, ettei kaksoisraidehanke etene palvelemaan nyt syntyvää kuljetustarvetta lähivuosinakaan.

VR on vaitonainen eikä kerro välityskyvyn heikkenemisestä rataosuudella Orivesi–Jämsä. Keskisuomalaiset junamatkustajat tietävät, että jo nykyisellä liikennetiheydellä rataosuudella joudutaan seisahtumaan ja odottamaan vastaantulijaa.

Kaikki hallitusohjelmat ovat liputtaneet uuden teollisuuden puolesta ja korostaneet, kuinka valtio tukee sen infraa. Nyt hallitus näyttää luopuvan tuestaan, kun kaksoisraiteen suunnitteluakaan ole vielä aloitettu.

Esko Järvenpää

maakuntavaltuutettu (ps.)

Jämsä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Ellun Kanoilta ei juuri osteta

Kyllön terveysaseman asiakaspalvelu ei toimi

Lyhyet

Lyhyet

Olisiko vanhusasian- valtuutetun aika?

Perustulo- kokeilu oli tiedevilppiä

Maksuväline- petosta ei todettu

Luetko sinä? No, mutta miksi et?

Lyhyet

Jyväskylä valvoo yhdenvertaisesti omaa ja yksityistä palvelutuotantoa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.