Kaksoisraidehanke lienee jo haudattu

Kaksoisraidehanke Orivesi–Jämsä on koko Keski- Suomelle tärkein infrahanke, joka tukisi maakunnan elinvoimaa ja myös Suomen bruttokansantuotetta. Loppuvuodesta jo tullaan näkemään sen puutteen aiheuttamat ongelmat vientiteollisuudelle ja henkilöliikenteelle.

Äänekosken uusi tehdas tuottaa loppuvuodesta rutkasti lisää rahtia tälle yksiraiteiselle rataosuudelle ja se aiheuttaa raideliikenteen hidastumista, kun toinen raide puuttuu.

Keski- Suomen liiitto on tehnyt toimivaltansa puitteissa kaiken mahdollisen, että ongelman haitta-aika hallittaisiin.

Maakunnan kansanedustajat eivät ole ottaneet raideasiaa esiin, kansanedustaja Touko Aaltoa (vihr.) lukuunottamatta. Aalto on tehnyt asiasta eduskunta- aloitteen. Julkisuudessa kaikki Keski-Suomen kansanedustajat kuitenkin kertovat kovasti ajavansa maakunnan asioita.

Liikenneviraston ilmoituksen mukaan heillä ohjelmoidaan parhaillaan suunnitteluprosessin seuraavaa vaihetta eli tarveselvityksen laatimista. Äänekoskella alkaa tuotanto jo syksyllä.

Viraston ilmoituksesta voi maallikko päätellä, ettei kaksoisraidehanke etene palvelemaan nyt syntyvää kuljetustarvetta lähivuosinakaan.

VR on vaitonainen eikä kerro välityskyvyn heikkenemisestä rataosuudella Orivesi–Jämsä. Keskisuomalaiset junamatkustajat tietävät, että jo nykyisellä liikennetiheydellä rataosuudella joudutaan seisahtumaan ja odottamaan vastaantulijaa.

Kaikki hallitusohjelmat ovat liputtaneet uuden teollisuuden puolesta ja korostaneet, kuinka valtio tukee sen infraa. Nyt hallitus näyttää luopuvan tuestaan, kun kaksoisraiteen suunnitteluakaan ole vielä aloitettu.

Esko Järvenpää

maakuntavaltuutettu (ps.)

Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

Lyhyet 15.7.

Lyhyet 15.7.

Syrjäytyminen juurihoitoon

Hyönteiskato voi iskeä ihmiskuntaan todella nopeasti

Rakkaan läheisen lähtö on aina iso muutos

Lyhyet 14.7.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.