Kalliit eläinlääkärin kulut halvemmiksi

Haluaisitko koiran, kissan taikka jonkun muun eläimen lemmikiksi? Moni varmaan haluaisi, mutta ei voi ottaa itselleen tai antaa lapselleen lemmikkiä, koska eläinlääkärireissut olisivat kalliita, eikä kaikilla olisi varaa maksaa kuluja.

Mielestäni eläinlääkärikulujen hintoja pitäisi alentaa, eihän ihmistenkään tarvitse maksaa hirveitä summia siitä, että lääkäri toteaa potilaalle korvatulehduksen ja määrää reseptin. Mutta jos eläin viedään lääkäriin ja sillä todetaan korvatulehdus ja määrätään resepti, se on paljon kalliimpaa.

Toki ymmärrän, että eläinlääkärit ovat opiskelleet monta vuotta saadakseen ammatin, mutta silti eläimet ansaitsevat hyvää hoitoa halvemmalla hinnalla.

Johibnkin perheisiin olisi hyvä saada lemmikki, kuten esimerkiksi perheeseen, jossa on kehitysvammainen lapsi. Silloin lapsi saisi ystävän, jonka kanssa leikkiä ja lapsi oppisi olemaan hellä.

Kaikissa perheissä tämä ei ole mahdollista, koska jos eläin pitäisi viedä eläinlääkäriin, silloin ei olisi välttämättä perheellä rahaa maksaa kuluja, joita eläinlääkärikäynnistä tulisi. Olisi hyvä, jos eläinlääkärien hinnat laskisivat, niin kaikilla olisi mahdollisuus saada lemmikki.

Sini Saarinen

Mankolan yhtenäiskoulu 8.lk

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Lyhyet

LyhyetKyllä on kylmää kyytiä Rinteen bussissa. Velkaa otetaan roimasti ja veroja korotetaan.Sipilää ikävä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Lyhyet

Lyhyet

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

Kehitystyötä ei ole vara hukata

Oppimateriaalien hankintaan yhdenvertaisia ratkaisuja

Kivihiili kiellettiin jo

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.