Kangasvuori ekoalueeksi

Kangasvuoreen rakennetaan 800 hengen asuinaluetta (KSML 9.2.). Sen suunnittelussa on nyt lukemani mukaan huomioitu asuntokannan monipuolisuus, suojellun rakennuskannan hengen mukaisuus ja liito-oravat, mutta ilmastonmuutos ei noussut esiin.

Meillä on vain noin kymmenen vuotta aikaa ratkaista ilmastokriisi. Siksi olisi erittäin tärkeää, että uusi asuntokanta olisi kestävän kehityksen mukaista, sillä sen elinikä on paljon pidempi kuin kymmenen vuotta. Muun muassa uusiutuvan energian ja puurakentamisen kaavoitus sekä kaksisuuntaisen kaukolämpöverkon tuominen uudelle asuinalueelle ovat keinoja, joilla voimme rakentaa fiksua, kestävää asuntokantaa.

Suomessa on useita ekoalueita, joista ottaa mallia. Myös esimerkiksi Jyväskylässä on tehty Kankaan alueella uusiutuvan energian ratkaisuja.

Tällaiset ekoalueet eivät kuitenkaan saa jäädä kuriositeeteiksi vaan jokaisen syntyvän alueen on jatkossa oltava ekologinen ja aina aikaisempia ekologisempi. Ilmastonmuutos ei ole mikään hauska lisä, jonka voi huomioida silloin tällöin, vaan sen pitää olla kaikkea päätöksentekoa vahvasti ohjaava pohja.

Rona Karkinen

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Tekeekö seksuaalikasvatus nuorista helppoja uhreja?

Tulevaisuuden hoiva

Numerot kertovat aina ihmisistä, kokoomus

Ken on syyllisin?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.