Kangasvuori ekoalueeksi

Kangasvuoreen rakennetaan 800 hengen asuinaluetta (KSML 9.2.). Sen suunnittelussa on nyt lukemani mukaan huomioitu asuntokannan monipuolisuus, suojellun rakennuskannan hengen mukaisuus ja liito-oravat, mutta ilmastonmuutos ei noussut esiin.

Meillä on vain noin kymmenen vuotta aikaa ratkaista ilmastokriisi. Siksi olisi erittäin tärkeää, että uusi asuntokanta olisi kestävän kehityksen mukaista, sillä sen elinikä on paljon pidempi kuin kymmenen vuotta. Muun muassa uusiutuvan energian ja puurakentamisen kaavoitus sekä kaksisuuntaisen kaukolämpöverkon tuominen uudelle asuinalueelle ovat keinoja, joilla voimme rakentaa fiksua, kestävää asuntokantaa.

Suomessa on useita ekoalueita, joista ottaa mallia. Myös esimerkiksi Jyväskylässä on tehty Kankaan alueella uusiutuvan energian ratkaisuja.

Tällaiset ekoalueet eivät kuitenkaan saa jäädä kuriositeeteiksi vaan jokaisen syntyvän alueen on jatkossa oltava ekologinen ja aina aikaisempia ekologisempi. Ilmastonmuutos ei ole mikään hauska lisä, jonka voi huomioida silloin tällöin, vaan sen pitää olla kaikkea päätöksentekoa vahvasti ohjaava pohja.

Rona Karkinen

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tarvitsemme EU:ta

Kansankirkon leipä on mautonta

Lyhyet 22.5.

Lyhyet 22.5.

Maisemamme on nyt pelkkä muisto

Koulutusjärjestelmästä opintojärjestelmään

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.