Kansainvälisyyttä sosiaalialan opintoihin

Talentian Sosiaalialan opiskelijat TaSO ry kannustaa sosiaalialan korkeakouluopiskelijoita suorittamaan kansainvälisiä opintoja. Kansainvälisyys näkyy sosiaalialalla yhä enenevässä määrin. On tärkeää, että tulevilla sosiaalialan työntekijöillä on opiskeluajan kokemustensa kautta syntynyt näkökulmaa käsitellä kansainvälisyyteen ja monikulttuurisuuteen liittyviä asioita.

Opetusministeri Henna Virkkunen (kok) esitti tänä keväänä ajatuksen kaikkiin korkeakoulututkintoihin sisällytettävästä kansainvälisestä osiosta, joka toteutettaisiin vuoteen 2015 mennessä. Opiskelijoiden pitäisi suorittaa vaihtojakso tai harjoittelu ulkomailla osana tutkintoaan.

TaSO ry haluaa korostaa, että sosiaalialan korkeakouluopiskelijat saattavat olla perheellisiä tai muuten sellaisessa elämäntilanteessa, jossa ulkomaille vaihtoon lähtö ei ole niin yksinkertaista. Sen sijaan Virkkusen esittämä ajatus, että kansainvälisen vaihdon voisi korvata vieraskielisellä opintojaksolla tai opinnäytteen tekemisellä kansainvälisessä hankkeessa, on kehittämisen arvoinen idea.

On myös syytä kysyä, tuottavatko kansainvälisyysopinnot ylipäänsä automaattista lisähyötyä sosiaalialan opiskeluun ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Sosiaalialan korkeakouluopinnot on jo rakennettu hyvin monipuolisiksi ja kattaviksi. Kansainvälinen opintojakso ei saa olla pakollinen, koska opiskelijat ovat erilaisissa elämäntilanteissa ja heillä on erilaisia kiinnostuksen kohteita. Kansainvälisyys ei saa olla itseisarvo, joka rajoittaa yksilön vapautta muokata opintojaan omia mielenkiinnon kohteitaan vastaaviksi ja sellaisiksi, että hän kokee hyötyvänsä niistä. Sosiaalialan korkeakouluopiskelijat ovat päteviä tulevaisuuden ammattilaisia, niin kansainvälisiä opintoja suorittaneina kuin ilmankin.

Akavalainen Talentian sosiaalialan korkeakoulutettujen opiskelijajärjestö TaSO ry työskentelee yli 3000 opiskelijajäsenen edunvalvojana laadukkaan koulutuksen edistämiseksi ja alan arvostuksen kohottamiseksi.

JENNI RUOTSALAINEN puheenjohtaja TaSO ry:n hallitus

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mustamaalaus ei hyödytä Uuraisia

Sateenkaariliike vahingoittaa

Palautussopimusten puute on ongelma

Lyhyet

Lyhyet

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.