Kansakunta liikkumaan

Ihmisellä itsellään on suurin vastuu omasta liikkumisestaan. Julkisen vallan vastuu on pitää huolta liikuntapaikoista, joissa erityisryhmienkin on mahdollista harrastaa liikuntaa. Itse toiminnasta vastuun kantavat liikunta- ja urheilujärjestöt. Vastuujako on selkeä, mutta haavoittuvainen siksi, että käytännön työstä vastaavat urheiluseurat toimivat pääasiassa vapaaehtoisten varassa, joiden löytäminen on tulevaisuuden suuri haaste.

Liikunnan merkitys on suuri kansakuntamme hyvinvoinnille ja tulevaisuudelle. Tulevaisuutemme on lapsissa ja nuorissa, joiden liikunnan harrastamisesta on huolehdittava. Koulujen liikuntatunnit ovat tärkeässä osassa. Liikuntatuntien keskeisin tärkeys ei tule siitä, että niillä liikutaan, vaan siitä, että niillä voidaan ammattilaisten opetuksessa ja ohjauksessa löytää jokaiselle lapselle ja nuorelle sopivin liikuntalaji.jotta nuori harrastaisi läpi usein vaikeiden murrosikävuosien ja koko elämän ajan.

Liikuntatunneilla lapset ja nuoret saavat opetusta akateemisen koulutuksen käyneiltä liikunnanopettajilta. Liikunnanopettajien panosta olisi käytettävä paremmin hyväksi. Koulujen liikuntaviikkotunteja lisäämällä lapset ja nuoret olisivat enemmän tekemisissä näiden ammattilaisten kanssa.

Meneillään olevassa koulujen tuntijaon uudistuksessa liikuntatuntien määrää tulisi lisätä. Lisäämällä liikuntatuntien määrää huolehdimme kansakuntamme tulevaisuuden hyvinvoinnista.

HANNU TIUSANEN Kangasniemi

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Soteuudistuksen palattava juurilleen

Lyhyet

Kirjakarkki on kiva palkka

Keski-Suomi säilyy tulevaisuudessakin

Kiitos Palokan terveyskeskukselle

Vanhan Kirjan Talvi on nimenä vakiintunut

Jyväskylään mahtuisi uusi kirjallisuustapahtuma

Suomi ei tarvitse mitään hyökkäys- aseita

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.