Kansan ääni on tärkeä, kun ulko- politiikan suunnasta päätetään

Suomen ulkopolitiikka on nostettava tärkeimmäksi asiaksi keskustan puoluekokouksessa kesäkuussa.

Virallisten kokousedustajien pitää muistaa, että Suomi on ollut 34 vuotta ilman keskustalaista presidenttiä, Urho Kekkosen valtakausi päättyi vuonna 1982. Koko tuon ajan Suomi on menettänyt itsenäistä päätösvaltaansa, ja olemme joutumassa suurvaltojen keskeisten eturistiriitojen sijaiskärsijäksi.

Keskustan voitettua viime eduskuntavaalit on pääministeri Juha Sipilän hallitus joutunut täysin mahdottoman tehtävän eteen: Kun kuluneina vuosina on Suomi velkaantunut, niin nyt hallituksen pitäisi laittaa Suomi kuntoon, että ei jouduttaisi kokonaan talousasioissa Euroopan komission holhoukseen.

Ei ole nyt keskustalla helppoa, kun koko Suomen itsenäisyysajan puolueen tärkein tehtävä on ollut ulkopolitiikka ja heikompiosaisten ihmisten asioista huolehtiminen. Sipilän hallituksen tehtävä on erittäin vaikea: Jo nyt Suomen kuntoonlaittamisessa näkyy selvästi se, että parempiosaiset ihmiset eivät luovu mistään jo saamistaan eduista ja yhteiskuntaa joudutaan vakauttamaan niiden ihmisten kustannuksella, jotka eivät voi puolustaa etujaan. Ihmisten eriarvoisuus lisääntyy.

Seinäjoelle kokoontuvan keskustan puoluekokouksen on herättävä huomaamaan, että kun keskusta on pelattu ulkopoliittisen päätöksenteon ulkopuolelle, on Suomen valtiollinen itsenäisyys joutunut vaaravyöhykkeeseen.

Seinäjoella keskustalla on ainutlaajuinen tilaisuus nousta yhdellä päätöksellä merkittäväksi ulkopoliittiseksi päätöksentekijäksi.

Kun Matti Vanhanen hyväksytään puolueen presidenttiehdokkaaksi, puoluekokouksella on mahdollisuus tehdä samalla sellainen päätös että puolue ei hyväksy Suomen liittymistä sotilasliitto Naton jäseneksi. Samalla Vanhasen voi valtuuttaa selvittämään, missä on tehty sellaiset päätökset, että Naton sotavoimilla on oikeus tulla Suomen maaperälle ärsyttämään Venäjää.

Keskustalla pitää nyt olla rohkeutta pistää koko arvovaltansa peliin Suomen itsenäisyyden turvaamiseksi sekä Suomen ja Venäjän rajan säilyttämiseksi rauhan ja luottamuksen rajana.

Keskusta voi nyt avata portit sellaiselle kehitykselle, että tavallinen kansa pääsee määräämään ulkopolitiikan suunnan. Sotaveteraanina olen täysin varma siitä, että valtaosa äänestysikäisistä suomalaisista vastustaa Suomen liittymistä Natoon – jäsenyys estäisi Suomen itsenäisen päätösvallan ulkopolitiikassa.

Haluan sanoa suoraan, että nykyisellä kehityksellä Suomi viedään sotilasliiton jäseneksi, ellei keskusta puoluekokouksensa päätöksillä tätä kehitystä pysäytä.

Heimo Linna

sotaveteraani

Perho

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Maamme kuntataloudet yskivät nyt huolestuttavasti

Maanpuolustuksen oltava uskottavaa

Älä hanki lemmikkiä, jos et voi huolehtia siitä

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus etenee luvatusti

Kutsuntoja pitäisi kehittää tarkastelupisteeksi

Ymmärrys hoi, äly älä jätä!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.