Kansan tahto ei toteudu

Eroaminen Euroopan unionista on mahdollista eduskunnan enemmistöpäätöksellä. Eroaminen ei maksa mitään. Suomen ei enää EU:sta eroamisen jälkeen tarvitsisi maksaa EU:lle jäsenmaksuja. Nyt maksamme EU:lle yhä enemmän siitä, että yhteiskuntamme perustaa tuhotaan.

Emme ole saaneet EU:sta mitään sellaista hyvää, jota emme olisi saaneet ilman sitä. Kaupankäyntiin ja vapaaseen liikkumiseen EU-alueella ei tarvita EU-jäsenyyttä.

Suomi on vakavassa yhteiskunnallisessa kriisissä, josta vaalirahoituskohu on vain yksi oire. Vallassa olevat puolueet ovat kääntäneet selkänsä kansalaisten enemmistölle ja liittoutuneet taloudellisen eliitin kanssa. Samaa eliittiä laajemmalla tasolla edustaa EU. Sille maamme vallanpitäjät ovat vastoin omaa perustuslakiamme luovuttaneet kansalle kuuluvan ylimmän vallan ja suuren osan eduskunnan lainsäädäntövallasta.

Voimme vastata yhteiskunnallisiin ongelmiin ja kansainvälisiin kriiseihin kestävällä tavalla vain kun Suomessa on toimiva demokratia ja itsenäinen päätösvalta. EU-jäsenyys on ongelma, josta pitää päästä eroon.

Irlannin kansanäänestyksen EI on riemuvoitto kansanvallalle ja todiste edustuksellisen demokratian rappiosta. Irlanti on ainoa EU:n jäsenmaa, jossa järjestettiin kansanäänestys EU:n uudelleen nimetystä perustuslaista. Useimmissa EU-maissa tilanne on sama: eliitti haluaa EU:lle lisää valtaa, mutta kansa sanoo ei. Edustuksellisen demokratian pitäisi toteuttaa kansan tahtoa. Näin ei EU-maissa tapahdu. Kansalaiset valitsevat kyllä vaaleissa edustajat parlamentteihin, mutta parlamenttien päätökset ovat yhä useammin valtaeliitin kantoja, eivätkä suinkaan kansan tahto. Ne, joilla on taloudellista valtaa, haluavat myös poliittista valtaa. Tästä on EU:n rakentamisessa kysymys. EU on poliittisen vallan ja rahavallan liitto.

Kansan tahto pitäisi selvittää kansanäänestyksissä kaikkialla muuallakin kuin Irlannissa. Näin pitää tehdä, jos halutaan aitoa demokratiaa ja myös siksi, että nykyisenlainen harvainvalta vie väistämättä kohti suurta yhteiskunnallista törmäystä.

Mihin katosi kansalaishenki ja isänmaallisuus? Onko se vastuullista markkinataloutta, että yrityksiä lopetetaan ja niitä viedään maasta pois vielä suuremman voiton saamiseksi, mutta jälkien hoito jää yhteiskunnan ja työttömien niskaan? Vai onko se sitä, että Suomi maksaa nettona EU:lle jäsenmaksua ja,s että ajetaan maatalous alas? Maaseutu autioituu. Vai onko vastuullinen markkinatalous sitä, että satojen tuhansien työttömien joukkoa nöyryytetään ja tuodaan ulkomailta lähes palkattomasti töihin?

Meidän on päästävä isännäksi omaan maahan. Kaiken vallan tulee kuulua suomalaisille. Tämän takia on raskaat uhrit uhrattu sodissa.

Tämä aika tietää kaiken hinnan, muttei minkään arvoa. Meillä tulee olla aate ja ihanne, joka innoittaa työhön ja toimintaan jopa taistelemaan, sillä vain aate on kaiken toiminnan perusta ja liikkeelle paneva voima - se on kristilliset arvot ja isänmaallisuus.

KALEVI KLEMETTI LAHTI

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Onko Peukkula Jyväskylän oma tyyli?

Odotetaan nyt tuloksia ensin!

Lyhyet

Nova – kallis kulissi?

Suomessa pankki voittaa aina

Mäntykankaan portilla. Kuva: Maila Pirkkalainen

Pensasmustikan ilotulitus. Kuva: Irma Lahtela

Varisevat lehdet. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Vastuullista talouspolitiikkaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.