Kansanedustaja Hakkaraisen lausunnot

Vappuviikolla keskisuomalaisen uunituoreen kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen (ps.) lausunnot herättivät huomiota ja keskustelua.

Hakkarainen mm. lainasi viitasaarelaisen tuttavansa kansankielellistä sanomista ja samassa hengessä ilmaisi huolensa maahanmuuttajien tekemästä rikollisuudesta sekä muslimien rukoustornien mahdollisesta olemassaolosta.

Nyt tämän kirjoituksen lukija voi ajatella, että ei kai taas tätä jauhamista tällaisesta mitääntekemättömästä asiasta. Tämä kirjoitukseni on kuitenkin "jauhamista" jauhajista.

Keskisuomalaisessa oli (30.4.) juttu siitä, kuinka vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet oli nähnyt Hakkaraisen lausunnot rasistisiksi ja ihmisarvoa loukkaaviksi. Nyt ollaan siis siinä, että tehdään tikusta asiaa.

Miksi siis Eva Biaudet tarttuu ja tekee asiasta suuremman kuin se on? Suomesta puuttuvat todelliset vähemmistöön kohdistuvat ihmisarvon loukkaukset, Biaudetin kaltaisten ihmisten täytyy virkansa puolesta niitä keksiä. Näin he tekevät virkansa ja itsensä tarpeellisiksi.

On ollut esillä, että Hakkaraisen kommentit johtuivat hänen kokemattomuudestaan sekä "maalaisuudestaan". Voi hyvinkin olla, että tällaisilta verbaalisilta ja ajatuksellisilta yhteentörmäyksiltä ei vain voida välttyä, koska se ajattelutapa ja ideologia, mikä poliittisessa ajattelussa tietyillä pääkallopaikoilla vallitsee on niin irtaantunut siitä todellisuudesta, missä osa tavallisista ihmisistä elää.

Eva Biaudetilta puuttuu tarvittava loppututkinto vähemmistövaltuutetun virkaan. Hänet kuitenkin valittiin virkaansa sisäasiainministeriön kansliapäällikön Ritva Viljasen saattelemana. Tätä asiaa kohtaan aikanaan suunnattiin kovaakin kritiikkiä.

Biaudetin eräs edeltäjäkin jätti isot saappaat täytettäväksi, sillä Mikko Puumalainen ja kumppanit saivat joukkotuhoaseiden vaarallisuuteenkin verrattavat vääränlaiset makeispakkaukset pois suomalaisesta yhteiskunnasta (tapaukset lakupötkö ja suukot).

Hakkaraisen lausumat herättivät myös reaktioita ruohonjuuritasolla. Jotkin niistä ovat hyvinkin törkeitä. Otsikoihin on nostettu maahanmuuttaja Perparim Hetemajin uhkaus hakata kansanedustaja Hakkarainen.

Sivuhuomautuksena voisin mainita, että tällaisia luokattomuuksia lausuvan jalkapalloilijan paikka ei ole Suomen jalkapallomaajoukkueessa, osaa hän sitten potkia nahkakuulaa tai ei.

Edellämainitussa Keskisuomalaisen jutussa vähemmistövaltuutettu oli pyytänyt valtakunnansyyttäjää arvioimaan täyttävätkö Hakkaraisen lausunnot kiihottamisen kansanryhmää vastaan.

Valtakunnansyyttäjän olisi syytä myös tarttua Hetemajin tekemään selvään laittomaan uhkaukseen vai tarvitaanko tähän enemmistövaltuutettua?

TEEMU TORSSONEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Puun käyttö turvaa metsien hiilensidonnan

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.